Megszenved a sikerért az X-faktoros lánytrió

légy képben, X-Faaktor 2012, Like
Vágólapra másolva!
Nagy Feró lánycsapata a tábor és a mentorház óta két kört már ment, szombaton újra a továbbjutás a céljuk. Nem csapatként jelentkeztek a műsorba, az előválogatók során kovácsolódtak össze olyannyira, hogy a mentorok elé már közösen álltak. Gubik Petra, Molnár Szulita és Barnicskó Valéria az [origo]-nak mesélték el, honnan jött a Like megalakulásának ötlete és mit szeretnének bizonyítani a nézőknek.
Vágólapra másolva!

Bár a Like három énekese ismerte egymást korábban, az idei szériába külön produkcióval jelentkeztek: "Megláttuk a felhívást a tévében, és egymástól függetlenül elgondolkodtunk azon, hogy jelentkezzünk-e. Mind a hárman elküldtük a regisztrációnkat, és vártuk, hogy elinduljon a válogatás hosszas folyamata. Korábban nem voltunk ennyire jóban, csak szimpla ismerősök voltunk, úgyhogy fel sem merült bennünk, hogy akár együtt is megpróbálhatnánk. Mindannyian ugyanahhoz az énektanárhoz jártunk, úgyhogy tudtuk a másikról, hogyan énekel, de csak látásból ismertük egymást"- mesélte Petra, aki Szulitához hasonlóan nem először próbálkozik az RTL Klub tehetségkutatójában.

"Az első válogatások alkalmával elég hosszú órákat kellett eltölteni a váróteremben, s ennek köszönhetően kerültünk össze a várakozás során. A tévés casting előtt még külön-külön álltuk színpadra, de közben már azon gondolkodtunk, hogy érdemes lenne összerakni egy formációt, mire a mentorok elé kerülünk"- tette hozzá Vali.

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Voltak ismerőseik, akik jártak már X-Faktor válogatásokon, s ők is biztatták a lányokat, hogy alakítsanak csapatot, mert kevés jó formáció indul a versenyen. Mivel ritkán érkeznek tehetséges triók, a mentorok előszeretettel juttatják be őket a következő fordulókba. "Szólistából rengeteg van, de eddig kevés olyan formáció volt a műsorban, ami igazán jól működött. Egy-két fiúcsapat kiemelkedett, de lánytrióból korábban erre nem volt példa. Egyrészt azért is indultunk csapatban, hogy bizonyítsuk a mentoroknak és a nézőknek, hogy három énekesnő is képes nagyot alkotni."

"Olyan csapatot akarunk mind a hárman, ami attól, hogy együtt zenélünk, nem tesz minket sziámi ikrekké. Fontos, hogy ne jellemezzen minket egymás kopírozása, mindenki tartsa meg az egyéniségét, a színpadon és az életben is"- vélték. Védjegyüknek tartják, hogy képesek több szólammal olyan harmóniát teremteni előadásukban, amire ritkán van példa X-faktoros csapatoknál. Közös munkájukat könnyíti, hogy különböző területeken jártasak, Szulita öt éve gitározik, Petra kitűnően zongorázik, Vali pedig jól képzett a szolfézs területén. Ha valamit együtt dúdolnak, gyakorolnak vagy dalokat válogatnak, akkor Vali rögtön hangokba írva feljegyzi, s ez nagyon sokat segít a munkájukban.

"A képernyő másik oldaláról nem tűnik fel, de a csapatoknak jóval több időbe telik összerakni egy produkciót. Nekünk háromszor annyi ideig tart egy próba, mint a szólistáknak, és a számválasztás is sokkal nehezebb, ezért minden energiánkkal a saját dolgainkra koncentrálunk, teljesen kizárjuk a külvilágot" - mondták.

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Szulita és Vali kíváncsiak a nézők véleményére, gyakran olvassák a kapott kommenteket és a blog bejegyzéseket, bár kifejezetten zavarja őket, ha külsejüket minősítik hangjuk és előadásuk helyett. "Megkaptam már, hogy fogyjak le meg hasonlók, és ez eléggé rosszul esik. A hangom miatt jöttem az X-Faktor-ba, és nem azért, hogy a külsőmet kritizálják. Aki így akar beszólni, az álljon ki ennyi ember elé a színpadra és énekeljen helyettem. Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok nádszálvékony, sosem voltam az, de nem hiszem, hogy olyan undorítón kövér vagyok, hogy aki nézi és hallgatja a produkciónkat, az csak erre tudjon koncentrálni"- vélekedett Szulita. Az építő jellegű kritika jól esne nekik, de Vali szerint olyat meg nem kapnak a neten. "Vagy annyit írnak nekünk, hogy szuperek vagytok csajok, vagy megy a rosszindulatú beszólogatás a külsőnkre. Így zeneileg nem tudunk fejlődni, persze a kapott kedves üzenetek mindig jól esnek" - tette hozzá.

Nehéz volt tikot tartani

A színpadra lépés előtt nincs bennük stressz és túlzott igalom, inkább várakozás, hogy mehessenek és énekelhessenek. Már alig várták, hogy beinduljon a verseny, és megtapasztalják milyen a pörgés a kulisszák mögött. Azt mondják, őrületesen rossz volt titokban tartani, hogy bejutottak a legjobb tizenkettő közé: milliószor megkérdezték az ismerőseik, hogy bent vannak-e az élő show-ban, de a titoktartás miatt nem árulhattak el semmit.

A lánytrió tagjai nagyon örülnek annak, hogy Nagy Feróval kerültek be a tizenkettes mezőnybe. Mentoruk nem csak a munkában partner, szívesen szervez nekik programokat a próbák előtt vagy után. "Nagyon szeretjük Ferót, és külön öröm az, hogy például egyik hétvégén hajókirándulást szervezett a csapatoknak. Törődik azzal, hogy ismerkedjünk a többiekkel, közben őt is megismerjük és olyan kapcsolat alakul ki köztünk, hogy bármiben merünk hozzá fordulni" - mesélték.