Mindent belegyömöszölnek a Mokka testvérébe

supermokka, tv2, fenyő, kovács patrícia
Vágólapra másolva!
Semmit nem bíznak a véletlenre a TV2-nél: a délelőtti, SuperMokka című műsorban van minden, mint egy kisvárosi vegyesboltban. Mint köztudott, kisgyerekkel, állattal mindent el lehet adni, így hát volt kisbaba és kiskutya is a műsorban, de a két órába belefért egy kis Fluor Tomi, klinikai halál, Szabó Zsófi, paleolit diéta, Voice, nőgyógyászat, horoszkóp, sztár és média, továbbá Tornóczky Anita. Az unalomról készített interjú - nem meglepő módon - unalmas volt, a műsor felépítése különös, de Kovács Patrícia és Fenyő Iván semmivel nem rosszabb, mint a rutinos műsorvezetők.
Vágólapra másolva!

Sok éven át az RTL Klub Reggeli-je volt piacvezető a nem sokak által nézett, reklámszempontból nem is túl értékes sávban, majd a TV2-n a sokáig agonizáló, többek közt volt Barátok közt-szereplőkre bízott Lazac kinyírása után jött a Mokka, és Havas Henrikkel, Liptaival leverte a Reggeli-t. Voltak jobb-rosszabb periódusok (még Árpa Attila is vezette a műsort), közben az RTL nagyjából le is mondott a nem sok bevétellel kecsegetető reggelekről. A TV2 pedig úgy döntött, hogy ha már a rivális csak a főműsoridőre koncentrál, akkor ő bizony elviszi az egész délelőttöt: végignéztünk egy komplett SuperMokká-t, főképp a nemrég debütált két színész műsorvezetői munkáját figyelve.

Forrás: [origo]

A beköszönést követően fegyelmezetten néztek a kamerába, kedélyes mosolygás közepette, különösebb bakik nélkül hozzák le az első perceket. Fenyő Iván rögtön az elején felolvasott egy erősen negatív olvasói levelet, amely lehordta őket, mert sokszor egymás szavába vágnak, magas lóról, lekezelően beszélnek a vendéggel, ráadásul önmagukat tolják előtérbe. A felolvasás egyik célja a mostanában a tévéműsorokban egyre hangsúlyosabb interaktivitás kiemelése lehetett, másfelől szimpatikussá tette a duót (akit támadnak, ütnek-vágnak, azzal sokan rokonszenveznek), különösen azok után, hogy Bochkorék rendszeresen őket dicsőítő leveleket olvastak fel a már megszűnt Bumerángban, "sziasztok, istenek!"-felütéssel.

Kovács Patrícia elszánt vegetáriánus, ő érzelmileg az első riportot távolról szemlélte, mert a paleolit táplálkozásról, így húsokról (is) szólt, ennek ellenére érdeklődve kérdezett - főleg a műsor második felében, amikor több vendég után visszatértek a konyhapulthoz. A műsorvezetők ebben az etapban sem telepedtek rá az interjúalanyra, diszkréten kérdezgettek, kilencven százalékban a meghívottnál volt a szó, azaz a haragos levélíró megnyugodhatott.

Nem volt izgalom az unalomban

Az unalomról nehéz izgalmas beszélgetést levezényelni, márpedig ez a téma volt soron. A téma egyik nagy szakértője lehet Fluor Tomi, mert ő volt az egyik vendég ebben a szakaszban: ki tudja, talán a szerkesztők abban bíztak, hogy bőven iskolaidőben, 9.45-kor a Fluor fő bázisának tartott 10-15 évesek ellógják a matekot vagy tesit, hogy megnézzék a tévében a mizus srácot? Fenyő Iván mindenestre komolyan vette a témát, egy ízben olyan bonyolult, összetett kérdést tett fel, hogy tényleg nagyon kellett koncentrálni. Patrícia gyorsan a tévét hozta fel, mondván, sokan az unatkozó gyereknek bekapcsolják a készüléket: nohát, ő az inspiráló, okos műsorokat favorizálja. "Az a lényeg, hogy legyen értelme annak, amit csinálunk" - hangzott el, de ennek a szegmensnek valójában sok értelme nem volt, ami elsősorban nem a két műsorvezető, hanem a témaválasztás hibája. A konklúzió az volt, csináljuk úgy, mint Fluor Tomi, érezzük jól magunkat - azaz nem sikerült újat, izgalmasat mondani az unalomról, felesleges volt ez a blokk.

Forrás: [origo]

Egy tűzoltó főhadnagy és egy kaszkadőr jött be a stúdióba, amiben így semmi meglepő nem lenne, de mindketten nők voltak - és ez volt a téma, nők férfimunkában. Jobban érdekelhették a háttérsztorik, így főképp Fenyő kérdezett, néha talán túl komplikáltan (de nem annyira idegesítően hosszan, mint a mézesmázos Lakat T. Károly), Kovács inkább csak kedvesen vigyorgott, érdeklődve bólogatott. Jellemzően kérdező pózban voltak mindketten, egészen előrehajolva a fotelben, miközben a két vendég hátradőlt a kanapén, egy fotó alapján is megmondható lett volna, kik a kérdezők - és nem csak azért, mert a tűzoltónő egyenruhában gubbasztott. A "kell ehhez fizikum?" banális kérdés volt a tűzoltónak, ráadásul a színésznő valamiért azt hitte, hogy egy tűzoltó főhadnagy rosszul keres (erre a feszengő, lámpalázas vendég nem is reagált), de alapvetően jó lehozták ezt a témát. Eztán nőgyógyászati, komoly téma következett, Patrícia volt az aktívabb, és bár küzdött az endokrinológus szóval, legalább helyes volt a Tintin-frizurájú, egy felálló hajtinccsel bíró kisbaba a vendég ölében.

Tornóczky Anita ölében viszont egy izgága kutya ücsörgött, ő volt a következő vendég, a téma pedig az volt, hogy szabad-e állatot adni ajándékba valakinek, rá lehet-e erőltetni például egy macskát, papagájt olyannak, aki nincs rá felkészülve. A vendég kiválasztása logikus volt, Tornóczky állatvédő, majmot és öt kutyát tart otthon, értelmesen, összeszedetten beszélt, pár sztorit is elhintett.

A színész és a sorozatszínész

A következő celebnél, Szabó Gyula lányánál, a Jóban Rosszban-ban szereplő Zsófinál erős volt a felütés, de legalábbis nem szokványos. "Iszonyatosan zavartál, idegesített a szőke lány, aki mindig mindenhol ott van, mindig tudni, kivel jár. Halálosan idegesített ez a jelenség" - magyarázta Patrícia (körülírva azt, hogy szíve szerint fejbe vágta volna mostani vendégét egy vasdoronggal), majd arról értekezett, hogy látott egy vágatlan videót róla, ahol a futásról beszélt, majd természetes fotókat nézett a Facebookon, így megváltozott az erősen negatív véleménye - ráadásul Száraz Dénes, azaz Tamás atya is megvédte a szőke lányt. Kovács nyitott embernek tartja magát, ezért zavarta, hogy utál egy általa nem is ismert nőt. Ebből viszonylag érdekes vita alakult ki, Szabó Zsófi védekező pozícióba került: a témák közt szerepelt, hogy lehet-e kontrollálni, mi jelenik meg róla a médiában. Mint kiderült, a sorozatszínészeknek senki nem mondja, hogy milyen jól játszott előző este, ez pedig erősen zavarja, de vigasztalhatja, hogy Fenyő a felületességet, felszínességet látta benne, azonban az interjú közben megenyhült. Ennek ellenére a fülig érő vigyorok nem biztos, hogy őszinték voltak.

A vége felé volt még egy kis Voice, illetve a szkeptikusok számára borzasztó hosszú horoszkópos fejtegetés, olyan szövegekkel, mint "a bikának az ötös háza a szűz" vagy "soha nem szolárból szoktam prognosztizálni, hanem a tranzitokból." Fenyő és Kovács érdeklődőnek tűnt akkor is, amikor már fényszögekről volt szó - nem véletlen... színészek. A műsort pedig gond, nagyobb bakik nélkül lehozták, annak ellenére, hogy nem nagyon láttunk rendszert a beszélgetések sorrendjében: például a horoszkópos, habkönnyű blokknál azt gondolná bárki, hogy ez csak levezetés, de erre jött egy klinikai halálról szóló komor beszélgetés - furcsa zárásként.