Hat énekest már hazaküldtek a Voice-ból

voice
Vágólapra másolva!
Lement az első párbajadás a hat Megasztár-évad utáni éra első TV2-es tehetségkutatójából. Szabó Kimmel Tamás néha pattogós és harsány volt, mint egy őrmester, siettette a zsűritagokat, de felmenti, ha ezt főszerkesztői utasításra tette. A mesterek túl nagy harmóniában töltötték az estét, kritika kevés volt, összeszólalkozás még annyi sem. Pár erős, karakteres hang tulajdonosa továbbment, és akadt igazán nagyot robbanó produkció is.
Vágólapra másolva!

A Sober című dal volt Pinktől az első: a meglehetősen szerencsétlen öltözetű és frizurájú Bokor Marianna és a mozgásában a nyolcvanas évek német Warlock nevű együttesében látott Doro Pesch-re emlékezető, ösztönös pózőr Karai Anna tomboltak rá a ringben. Nagy rokonszenv nem volt köztük, a korábbi nyilatkozatok szerint, de mégsem fojthatták meg egymást a ring kötelével (annál is inkább, mert nem volt ilyen). Az energikus produkciót látva Malek Andrea dicsérte őket, szerinte lebontották a stúdiót, Marianna tetszett neki jobban, Somló szerint női zenés pankráció zajlott, Annát látta meggyőzőbbnek. Caramel volt viszont a felkészítőjük, neki kellett hazaküldenie valakit, Annát tartotta benn. Nem biztos, hogy jól hallottuk, de mintha a kiesett lány szurkolótáborában ácsorgó nagypapa azzal nyugtázta volna a végeredményt, hogy "oroszul úgy mondják, c'est la vie."

Forrás: tv2

Abodi Nagy Blanka, Schwartz Dávid volt soron, Katona Klári Ne sírj című dalát adták elő: a fiú hangja egy pillanatban felpattant egészen a plafonig, és levert egy intelligens lámpát - erre már az a szunyókáló néző is felébredhetett, aki az érzelgős lassú elején elbóbiskolt. Caramel, Mező és Somló szerint a fiú volt jobb, Malek Andrea pedig magas színvonalat emlegetett, de a próbához képest úgy látta, Blanka feladta.

Forrás: tv2

Az All Around the World következett, elég bizonytalan, gyámoltalan kezdés után valamelyest feljavult Kriszta Réka Piroska és Balázs Olivér. Caramel szerint passzolt a két hang egymáshoz, végül a három semleges mester Réka nevét mondta - Somlónak kellett meghoznia a döntést. Egy Barry White-adomával kezdte, majd a lány rutinját, nőiséget árasztó hangját dicsérte, Szabó Kimmel pedig úgy sürgette, mintha el kéne hagyni a stúdiót azonmód, mert füst szivárog az öltözőkből. Kiesett a szakállas.

Solt Klaudiáról a meghallgatáson a Megasztár 2 győztese azt mondta, hogy gyémánt van a hangjában, ő ellenfélnek a vietnami Quant kapta - aki viszont ruhájával, mozgásával az újhullám furább alakjait juttatta eszünkbe. A lány már előre pityergett, mert itt nem duettről van szó, hanem le kell énekelni a másikat a színpadról, erre Lykke Li I Follow Rivers-ét kapták. Ez nyilvánvalóan nem alkalmas arra, hogy nagy kunsztokat mutasson benne bárki, legalábbis itt nem sikerült. Caramel vívódott egy sort, majd a távol-keleti legénykének adott zöld utat, de ebből így aligha lesz dupla platinalemez.

Forrás: tv2

Mező Fehér Adriennt és Nikát, azaz Veres Mónikát tette párba - mint mondta, úgy ítélete meg, hogy a két legerősebb hangot összeengedi, hogy kiderüljön, ki a jobb. Úgy érezte, hogy a többiek nem olyan felkészültek, rutinosak, így nem lett volna fair velük szemben, ha ők kapják ellenfélnek a két nagyágyút. Nem értettük ezt a párosítást, hiszen elvileg az lenne a cél, hogy a legjobbak legtovább jussanak, és a kicsik ne a kicsik ellen mérkőzzenek - de vannak tévészerkesztési elvek is.

Forrás: tv2

Aretha Franklin Think-jét énekelték, egészen magas szinten, profi produkció volt, annak ellenére, hogy állítólag egy napjuk volt együtt. Már végre vita alakult volna ki az addig túl nagy harmóniában ücsörgő, suttyomban békejelet és galambokat rajzolgató zsűritagok közt, amikor Szabó Kimmel újfent ráparancsolt a mesterre, hogy döntsön végre (felmenti, ha fülesen át utasították őt is). Nikában több fantáziát látott Mező, így a barna lány mehet még egy kört legalább.

Forrás: tv2

Lassúval lett vége a műsornak, Mező összerakta Pál Dénest és Agárdi Szilvit, mondván, két hasonló lelkületű, visszahúzódó emberről van szó. Malek, Mező pityergett, Caramel meghatódott, Somló pedig mindkettőt dicsérte, így a Made in Hungáriá-ban otthonosabban mozgó Szabó Kimmel vártalanul megengedő lett, nem kellett döntenie a párosban nem érdekelt mestereknek. Felkészítőjük - miután kivonult elmélkedni - Dénest választotta, mert lélekben nem tartotta elég erősnek a lányt, és nem akarta látni, amit összeroppan, ha beszippantja a showbiznisz. Megbocsátó szavakkal, ölelkezéssel, sírdogálással ért véget az első párbajadás - arról pedig, hogy ki miért nézett ki úgy, ahogy, itt olvashat bennfentes információkat.