Eladó Taki bácsi lakása

Szomszédok, Zenthe Ferenc és Komlós Juci a Gundel étteremben, amikor Zenthe Ferencnek hivatalosan átadták a nemzet színésze címet 2005.01.26-án
Vágólapra másolva!
A tulajdonosa egy apróhirdetésben 16 és fél millió forintért árulja azt a gazdagréti panellakást, amelyben korábban a Szomszédok Takács családja lakott. Vagyis ennyiért bárki beköltözhet a lakásba, ahol Lenke néni a virslipörköltet főzte. A sorozatban játszó Taki bácsi és Lenke néni egy háromszobás, 74 négyzetméteres lakásban lakott Gazdagréten.
Vágólapra másolva!

"Szerette a Szomszédok-at? Szeretne Taki bácsi lakásában lakni?" - áll az apróhirdetésben, amelyben a tulajdonosa a Szomszédok Takács családjának otthonát kínálja. A háromszobás, 74 négyzetméteres lakásért 16 és fél millió forintot kér a tulajdonos - írja a Blikk.

"A lakás tulajdonosa kiemelte, hogy ez bizony Taki bácsi és Lenke néni egykori bázisa volt" - mondta a lapnak Varga Gábor ingatlanos. Szerinte érdemes Taki bácsi és Lenke néni nevével árulni a lakást, mert az emberek nagyon szerették a sorozatot, "nem is beszélve arról, hogy Zenthe Ferenc és Komlós Juci is legendás színészek voltak".

A Magyar Televízió a népszerű teleregény indulásakor a Gazdagréti lakótelepen megvette a lakásokat, és kisebb-nagyobb átalakításokba kezdett. "Összesen négymillió forintot fizetett a televízió a lakásokért" - mondta Horváth Ádám, a Szomszédok írója és rendezője.

Taki bácsiék lakása volt a legnagyobb, azon nem is kellett átalakítani semmit - tette hozzá a rendező. Taki bácsiéknak szükségük is volt a nagyobb lakásra, mert kisebb-nagyobb megszakításokkal velük élt az unokájuk, Alma és férje, az erdész Szelényi János.

Olvasnivaló: Csűrös Karola emlékei