Kétmillió éves fiúval és szuperfalkával ünnepel a Nat Geo

nat geo
Vágólapra másolva!
A National Geographic Society megalapításának 125. évfordulója alkalmából a National Geographic Channel útnak indít egy egy éven át tartó, 2013-ban minden héten új epizódokkal jelentkező műsorfolyamot.
Vágólapra másolva!

A 125 év a felfedezés élvonalában fontos kutatók munkáját mutatja be. A tematikus összeállítást részben vadonatúj világpremierek, részben korábban már bemutatott, a nézők és kritikusok körében tetszést aratott filmek alkotják. A műsor 2013 januárjában egy ünnepi, születésnapi különkiadással indít: A tudomány frontvonalán című dokumentumfilm a legújabb tudományos felfedezések és technológiai újítások nyomában járva keresztül-kasul bejárja a Földet; alámerül az óceán fenekére; betekint az emberi genom mikrokozmoszába; és izgalmas űrutazásra indul az univerzum ismeretlen térségei felé - közölte a Nat Geo.

Forrás: nat geo

A Titanic és James Cameron január 12-én, szombaton este 8-kor, Az emberiség családfája január 19-én lesz képernyőn. Az utolsó oroszlán-t ugyanazon estén láthatják a tévézők, a Stonehenge - a rejtély megoldódik pedig január 26-án kerül adásba. Lesz még A kétmillió éves fiú, ahol tüzetes vizsgálatnak vetnek alá a kétmillió éves, forradalmi jelentőségű csontokat, Lecsapolt óceán címen azt kapunk, amire a cím alapján számíthatunk (számítógépes terepmodellek segítségével virtuálisan lecsapolják a tengervizet), A szuperfalka pedig az észak-tanzániai Serengeti Nemzeti Park Afrika egyik legnagyobb oroszlánpopulációját mutatja be.