Facebookon magyarázkodott, kirúgták a tévést

Vágólapra másolva!
Rhonda A. Lee amerikai meteorológus a Facebookon keveredett vitába egy férfival, aminek az lett az eredménye, hogy az őt foglalkoztató tévécsatorna kirúgta.
Vágólapra másolva!

Rhonda A. Lee a louisianai KTBS televízió munkatársa volt, egészen addig, amíg a Facebookon ki nem fejtette a véleményét egy őt támadó férfinak. A csatorna szerint azzal, hogy megvédte magát, a nő vétett a cég közösségi médiára vonatkozó szabályai ellen. A meteorológus rajongói ezzel nem értenek egyet, szerintük a nő jogosan kelt ki a "bigott és szexista" megszólalás ellen - petíciót is indítottak, amelyet már 27 ezren aláírtak.

Rhonda A. Lee / Facebook

"A fekete hölgy, aki a hírekben szerepel, nagyon helyes nő. Az egyetlen dolog, amit megtehetne, hogy parókát visel, vagy megnöveszti a haját. Nem vagyok benne biztos, hogy nem rákbeteg, de számomra ez így is olyasmi, ami nem mutat jól a képernyőn" - írta facebookos bejegyzésében egy bizonyos Emmitt Vascocu.

A valóban elég rövid hajat viselő Lee udvariasan válaszolt: sajnálatát fejezte ki, hogy a férfinak nem tetszik a haja, és elárulta neki, hogy nem szenved rákban. A bűne annyi volt, hogy kicsit talán túlreagálta a "fekete hölgy" kitételt, és hosszú monológba kezdett arról, hogy mennyire büszke afro-amerikai származására - mint leírta, a haját is azért nem növeszti meg, mert a feketék haja nem lefelé, hanem felfelé nő, ami bizonyos hosszúság felett elég kellemetlen tud lenni.