Visszalépett egy énekesnő a magyar eurovíziós selejtezőtől

Vágólapra másolva!
Visszalépett Szirtes Edina az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének elődöntőjében való szerepléstől, mert az általa írt dalt nem végleges formában már előadta koncerten is.
Vágólapra másolva!

Visszalépett Szrites Edina A Dal című műsortól. A szabályrendszer szerint ha valamelyik dal kiesik, a következő legtöbb pontot kapó dal lép a helyére. Szirtes után így Hoffman Mónika előadásában a Hullócsillag című dal került az elődöntőbe; a zeneszerző Hoffman Mónika, Jonas Gladnikoff, Primoz Poglajen és Michael James Down, a szöveget Puskás Peti írta - közölte az MTVA.

"Amikor megtudtam, hogy a Ha virág lennék című dalom bekerült a 30 legjobb közé, akkor kezdtem gyanakodni, nem lesz-e abból probléma, hogy ez egy korábbi zenei ötlet friss befejezése, amit nem végleges formában ugyan, de már előadtam koncerten. Felhívtam az Artisjust, majd egy zenei joggal foglalkozó ismerősömet, végül Rakonczai Viktor zsűritagot is, hogy tisztázzam, vétettem-e a szabályok ellen. Mindenki megerősítette a gyanúmat, ezért hivatalosan is visszalépek" - indokolta lépését Szirtes Edina.

"Tájékozatlan voltam, nem néztem utána a pályázati kiírásnak, holott abban elég világosan szerepel, hogy olyan műveket várnak, amelyek 2012 szeptembere előtt nem hangoztak el sehol. Igazából nem is hittem, hogy felfigyelnek a dalomra, a borítékra még rá is írtam: Az esélytelenek nyugalmával!" - tette hozzá. A harminc előadótól itt írtunk korábban.