Veres Mónika: Megbántott pár felszínes kritika

veres mónika, nika, voice
Vágólapra másolva!
Veres Mónika az építő jellegű kritikáknak örült volna, de szerinte sokszor csak szubjektív véleményeket hallott, amelyekből nem lehet tanulni. Titkos favoritja Gájer Bálint, aki nagyon nagy utat járt be, és ezért megérdemelné a győzelmet. A Nika néven ismert énekesnő az [origo]-nak mesélt zenei karrierjének kezdetéről és a TV2 tehetségkutatójáról.
Vágólapra másolva!

Gyermekkora jórészt az éneklésről és a színpadról szólt, mégis úgy véli, nem maradt ki semmiből a gyakori fellépések miatt. Tinédzserként két lemeze jelent meg, s a 2000-es évek elején sokan hallhatták Papa, ne félts! című dalát. A népszerűséget már fiatalként is nagyon élvezte, igazi színpadi alkatnak tartja magát. "Négyéves korom óta szerepelek közönség előtt, mégsem mondom, hogy tudatosan építettem a zenei karrierem. Inkább úgy fogalmaznék, hogy szépen belefolytam a szakmába, eleinte általános iskolai fellépéseim voltak, aztán jöttek a háttértáncosokkal előadott produkciók, és elkezdtük járni az országot. Minden olyan természetesen ment, hogy szinte észre sem vettem, hogy már a lemezemet énekelem fel 12 évesen. A szüleim sosem erőltettek nekem semmit, viszont mindig előtérbe helyezték, hogy nekem is van véleményem és kívánságom. A zenét én választottam, ők csak támogattak ebben."

Forrás: tv2

"Majdnem három évet ölelt át az életemnek ez az időszaka, aztán a második lemez után ritkultak a fellépések, és anyagilag sem támogatták már annyira, nem fektettek belém annyi pénzt. A kiadói szerződés 18 éves koromig szólt, de én úgy éreztem, hogy már 16 évesen lemondtak rólam egy kicsit"- tette hozzá.

Bár a közönség elől eltűnt, a zenétől sosem tudott elszakadni. Úgy érzi, igazi előadóvá Babos Gyula zenész mellett érett, akivel hét évig dolgozott. Szólistaként és vokalistaként is tevékenykedett, jazz-zenekarban és az 56 csepp vér című musicalben is kipróbálta magát. "Széles skálán szereztem tapasztalatot, és mindegyik műfajt nagyon élveztem. Dolgoztam együtt sok magyar zenésszel, Palcsó Tomival például közös szereposztásban egy musicalben, és a Megasztár-ban is énekeltem. Magamat mindig inkább szólistának tartottam, de nem volt olyan kimagasló lehetőségem, hogy nagyobb közönség előtt is megmutathassam magam."

Forrás: tv2

A tévés tehetségkutatókat sosem szerette, nem is fordult meg a fejében korábban, hogy jelentkezzen. A Voice-nak egy külföldi változata ragadta meg, s szimpatikus lett számára, hogy a mesterek háttal ülnek a válogatás során a versenyzőkkel. "Kíváncsi voltam, hogy ki fogja felismerni a hangomat, mert három mesterrel találkoztam már korábban. Malek Andival csak futólag ugyan, de egy koncerten ott volt, ahol én is énekeltem. Mező Misivel is jóban voltunk, bár igazán szoros kapcsolat csak a verseny alatt alakult ki köztünk. Caramellel dolgoztam együtt többször is, felléptem a Syma Csarnokban a koncertjén és a lemezén is van egy közös duettünk. Egyedül Somló Tamás volt az, akivel a stúdióban találkoztam először. Az is a Voice mellett szólt, hogy ez az egyetlen tehetségkutató, ahol nem kizáró ok, hogy ha valaki már a szakmában dolgozik. A kommentelők egy része szerint ez nem igazságos, de én úgy látom, hogy az éneklésnek csak egy része tanulható, és vannak olyan dolgok, amik belülről jönnek, ösztönösen, emiatt nincs előnyben az, aki képzett."

Nagyon jó döntésnek tartja, hogy Mezőt választotta, sokat tanult tőle. Mindig kiállt értük, imponált a szakmaisága és az őszintesége. Mindent szeretett benne, de főként azt, hogy észrevette, Nika milyen zárkózott, és próbálta megtalálni az utat, hogy közelebb kerüljön hozzá.

Forrás: tv2

A kritikát jól viselte, azonban kapott olyan véleményt is a mesterektől, amellyel nem értett egyet: "Malek Andinak volt egy olyan érdekes mondata a párbajon, hogy tőlem csak egy színpadi játékot látott, Fehér Adrit sokkal természetesebbnek látta. Konkrétan 'leszínésznőzött', ami nem esett jól, és nem is gondoltam úgy, hogy igaza lenne. Az élő adások alatt többször hallottam tőle olyan kritikát, amivel nem tudtam mit kezdeni, de volt, amit adás után megbeszéltünk. Az olyan típusú véleményeket nem szerettem Carameltől, hogy 'hozzám nem jutott el, nem érint meg' és hasonlók, mert ezekben nincsen semmi építő jelleg, csak szubjektív vélemények, amikből nem lehet tanulni."

Úgy véli, a Voice mezőnye erős volt, láthattunk kimagasló tehetségeket a műsorban. Nem törte meg, hogy az utolsó adás előtt szavazták ki, így is sokat kapott a tehetségkutatótól. "A legjobb négyből nehezebb lett volna kiesni, így könnyebb megemészteni, hogy nem jutottam tovább a döntőbe. A társaság nagyon jó volt, Schwartz Dávidot, Pákai Petrát és Bűdi Szilárdot korábban is ismertem. Nem könnyű a tévés világ, és én a tökéletes smink, a szép ruhák és a közönséghez intézett két-három mondat helyett jobban szeretem a közelebbi kapcsolatokat, a koncerteket, amire talán a későbbiekben lesz lehetőség."

A versennyel mindenki nyert, úgy véli, és egyénenként változó, hogy ki mit kezd a kapott lehetőséggel. "Jó lökést kaptam a Voice-tól, amellyel biztosan élni fogok. Titkos favoritom Gájer Bálint, aki nagyon nagy utat járt be, és ezért megérdemelné a győzelmet. Pál Dénesnek is drukkolok, őt is bíztatom sokat, mert bár nagyon sokan szeretik, szegényt zavarja, hogy egy szakmai versenyben mindenki a szemével van elfoglalva."

Olvasnivaló: Nők szavaztak férfiakra - célegyenesben a Voice