Husnullina Regina: Somlónak bejöttem, Malek Andinak nem

husnullina regina, voice
Vágólapra másolva!
A Tatárföldről származó énekesnő a Voice pénteki fináléjában Gájer Bálintnak drukkol. A lány hangjára a válogatáson három mester fordult meg, de végül egy héttel a döntő előtt bukott el: az [origo]-nak elmesélte, hogy miért érkezett Magyarországra, és milyen volt amatőrként bekerülni a TV2 show-jába.
Vágólapra másolva!

Tatárföld fővárosában, Kazányban élt szüleivel, de 16 évesen úgy döntött, világot szeretne látni, és cserediákként Amerikába utazott. Úgy tervezte, hogy ott fogja leélni az életét, de a számára idegen kultúrát nem tudta megszokni, zavarta az időeltolódás és a hatalmas távolság. "Ott akartam maradni, de nagyon hiányzott a kontinens és a szüleim. Túl messze voltam a megszokott dolgoktól, és kint minden olyan idegen volt számomra. Két év után jöttem vissza, de aztán ismét útra keltem" - kezdte.

"Tatárföldön két hivatalos nyelv van, az orosz és a tatár: a mi családunk a tatárt beszéli. Megtanultam angolul, aztán mikor az érettségi után Magyarországra kerültem, elkezdtem a magyar nyelvet is megismerni. Valahol Európában akartam maradni, és mivel édesapám gyakran járt Budapestre, ezt a várost választottam. Azóta itt élek, itt kezdtem el dolgozni, és itt született a gyermekem is" - tette hozzá.

Forrás: tv2

A zene mindig az élete része volt, gyerekként zeneiskolában tanult zongorázni, és a mai napig imád a hangszeren játszani. Jelenleg jógaoktatóként dolgozik, és úgy érzi, a jóga hozta meg az életébe azt a harmóniát és kiegyensúlyozottságot, amire korábban is vágyott. "Sokáig nem találtam a helyem, a munkámat sem éreztem annyira nekem valónak, ezért visszatértem az Amerikában megismert jógához. Teljesen elmélyültem benne, és most már több csoportom is van, akiket tanítok."

A tavalyi születésnapi buliján döntötte el, hogy komolyabban fog az énekléssel foglalkozni, majd egyik tanítványa javaslatára beiratkozott a Magyar Hajnal Stúdióba. A magánórákon egyre jobban megszerette az éneklést, és mivel jól teljesített, fellépett a tanítványkoncerteken is. "Egész este karaoke ment, és én végig nagyon jól éreztem magam, olyan felszabadult voltam, mint előtte soha. Ekkor éreztem meg, hogy én ezzel szeretnék foglalkozni a jóga mellett, ez az, ami kiegészítené az életemet. Felkerestem a stúdió vezetőjét, és elkezdtem tudatosan képezni magam, és mire egyéves tapasztalatot szereztem, jött a Voice felhívása. Korábban nem gondolkodtam a jelentkezésen, de az egyik koncertünk után a produkciótól megkerestek, hogy szeretnék-e szerepelni az új műsorukban. Azt tudtam, hogy Amerikában és Nagy-Britanniában milyen nagy sikere volt a Voice-nak, ezért nem sokat vacilláltam, gondoltam, hogy Magyarországon is a jó minőség és szakmaiság fogja jellemezni a show-t."

Forrás: tv2

A három mester közül Somló Tamást választotta, mivel úgy gondolta, jóval nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint a többiek. "Nem a magyar kultúrában nőttem fel, nem énekeltem tiniként LGT-dalokat, de Somló Tamás neve ismerős volt, tudtam róla, hogy ő a magyar zenei élet egyik meghatározó alakja. Örültem, hogy megfordult, mert ő volt a legszimpatikusabb a mesterek közül. Be is jött a választásom, nagyon jól tudtunk együttműködni, mert hasonló az értékrendünk. A dalválasztás is könnyen ment, voltak saját ötleteim, de az ő javaslatait is elfogadtam. Bízom benne, hogy a későbbiekben, a Voice után is lesz lehetőség arra, hogy közösen dolgozzunk."

A zongora mögött érzi magát a legjobban, de színpadi mozgása is sokat fejlődött a műsor alatt. A mesterek véleményére mindig adott, de nem esett jól neki, amikor Mező Misi is nyugtázta, hogy "jobb neki a zongoránál ülve". Az építő jellegű kritikákat megfogadta, így kevés tapasztalattal is a legjobb nyolc közé került. "Malek Andi nem látott bennem erőt, többször hangsúlyozta, hogy gyenge vagyok. Volt, hogy ezzel egyetértettem, de előfordult, hogy én maximálisan odatettem magam, mégis ezt kaptam meg tőle. Tisztában vagyok vele, hogy a színpadi mozgást még gyakorolnom kell, ehhez tényleg kevés a tapasztalatom, de sokat fejlődtem ezen a téren is."

Forrás: tv2

Hétről hétre tanult valamit magáról és a szakmáról, ezért szomorúan hagyta el a versenyt a döntő előtt. Kíváncsi lett volna, milyen a munka az utolsó nagy hajrában, de elért eredményével is elégedett. "Örülök, hogy eljutottam idáig, és ennyi tehetséges embert megismertem a műsorban. Sejtettem, hogy ez lesz az eredmény, fel voltam rá készülve. Viktor rutinos, sokan szeretik, nekem pedig még van mit tanulnom. Nem hagyom abba az éneklést, hisz nem lehet csak úgy egyszerűen pontot tenni valaminek a végére, amit az ember szeret csinálni. Most már erre is ugyanúgy hivatásként tekintek, mint a jógára, mindkettővel szeretnék foglalkozni a jövőben."

Gájer Bálintnak drukkol, szerinte ő érdemli meg a leginkább, hogy megnyerje a versenyt. "Alázatos és kemény munkával jutott el idáig, örülnék neki, ha megnyerné!" - tette hozzá.