Szabó Győző: Nekem csak megmondták, hogy ő lesz a párom

gyógyulj, ez zsír, "Megőrülök a sajtokért, de nem bírja a gyomrom" - Így lúgosít Szabó Győző
Vágólapra másolva!
A SuperTV2-n február 10-én indul A Nagy Duett második évadja, amelyben Szabó Győző is az amatőr versenyzők között van, a zenés darabok közönsége után ugyanis a tévénézőknek is szeretné megmutatni, hogyan énekel. Partnerét nem választhatta meg, a producer által kijelölt párját azonban régóta ismeri - bár már tíz éve nem találkoztak.
Vágólapra másolva!

Hamarosan a SuperTV2-n lesz látható A Nagy Duett második szériája, melyben profi énekesekből és amatőrökből álló párok versenyeznek egymással. Erdélyi Mónika, Görög Zita, Gesztesi Károly és Dopeman mellett Szabó Győző is vállalta, hogy énekelni tanul valakitől, és vele együtt áll színpadra.

"Különféle énekes-zenés szerepeket játszottam már színházakban, és A Nagy Duett-tel az számomra a lényeg, hogy a nagyközönség is megtudja, nem tartozom a fahangú férfiak közé. Nem állítom persze, hogy nagyon jól tudok énekelni, de szívesen megmutatom ezt az oldalamat is. Nem egy kényszeres bizonyítási vágy ez nálam, csak szeretném, ha ezt is láthatnák belőlem a nézők. Habozás nélkül mégsem tudtam elvállalni a felkérést, de csak azért, mert elég sűrűk a napjaim: februárban épp egy Goldoni-darab főszerepét kezdem el próbálni a székesfehérvári színházban" - mondta az [origo]-nak.

"Kettőig próbálok, utána jöhetnek az énekórák, estig pedig a koreográfiák betanulása, szóval azért elég bonyolult lesz így - de majd valahogy megoldom. Voltam már egy állapotfelmérésen az énektanárnál, de a lényegi munka csak a héten kezdődik. A műsorbeli párommal régről ismerjük egymást, de úgy tíz éve találkoztunk utoljára. Most volt egy forgatás, ahol összefutottunk megint, hogy kicsit barátkozzunk. Csodálatos hangú énekesnő, szerintem jól ki fogjuk egészíteni egymást" - tette hozzá.

Bár már szinte mind a húsz résztvevő neve ismert, egyelőre nem publikus, hogy ki kivel lesz párban - Szabó Győzőről is csak annyit lehet tudni, hogy Király Linda, Szinetár Dóra vagy Szulák Andrea is lehet a partnere. Persze, a karaktereket ismerve nem nehéz megtippelni, hogy kivel rakták össze a producerek - Szabó ugyanis nem választhatott, nem is tudott arról, hogy kik szerepelnek még a műsorban. "Nem adtak neveket, csak megmondták, hogy vele leszek párban, csak remélhetem, hogy ő is örült nekem" - fogalmazott.

A színész követte A Nagy Duett előző szériáját is, így van azért elképzelése a műsorról és a szereplőkről: "Minden adásnak megvannak a panel karakterei, biztosan lesznek itt is megosztó személyiségek, lesz egy kicsit esendőbb, keresgélős típus, és lesz egy viccesebb szál is. Mint minden jó show-nak - vagy akár minden jó színdarabnak, filmnek -, A Nagy Duett-nek is megvannak a maga figurái. Nem lehetünk mind ugyanolyanok, de pont ez a lényeg" - vélte.

"Ha én lennék a producer, biztosan úgy szerkeszteném a műsort, hogy az első adásban nem esne ki senki. Ez azért lenne lényeges, mert egyből úgysem tudunk senkit megítélni, legalább két adás kéne, hogy össze tudjuk hasonlítani az adott versenyző produkcióit. Én az elsőt egy gálaadásnak szánnám, a második menne csak élesben - ott már kiderülne, hogy az énekes miként teljesít magához képest, több szempont alapján tudnának mérlegelni a nézők is. Ezért is lennék nagyon szomorú, ha már az első adásban kiesnénk, annál szerintem jobban énekelek - de nem tudom, mi fog dönteni" - magyarázta.

Friss: a színész partnere a műsorban Király Linda lesz, akivel korábban egyszer találkozott, épp tíz éve. "Bársonyos, dögös, erős hangszíne van, jól is használja" - dicsérte társát az énekesnő.