10 ok, amiért csalódtunk a Voice-ban

Somló Tamás, Voice, Szórakozz
Vágólapra másolva!
Ígéretesen, lendületesen kezdett a TV2 tehetségkutatója, de a nagyobb izgalmakat, feszült perceket ígérő első szakaszt is tönkrevágták a mesterek azzal, hogy két másodperc után már mohón fordultak is, hogy elvigyék az adott fellépőt. A párbajszakasz rendben volt, ott legfelebb az igazságtalannak tűnő döntések idegesítették a tévézőt, de annak végétől már lehetett sejteni, hogy Pál Dénes nyeri a versenyt - akárcsak a hatodik Megasztár-nál, ott is mindenki tudta két hónappal előre, hogy Radics Gigi lesz a Befutó. Olvasóink sok levéllel bombázták az [origo] tévérovatát, az ő véleményeik közül mazsoláztunk. Miért nem lett az első Voice az, ami lehetett volna?
Vágólapra másolva!

1. Szinte mindig ugyanazt a szöveget lehetett hallani a mesterektől, és jó pár melléfogásuk volt a beválogatásnál. Nem kellett volna megdicsérni azt, aki átlagosan teljesített, vagy elnézni a hamis hangokat egy műsorban - ami a hangról szól.

2. Negatívan hatott, hogy a mesterek állandóan 20-30, de volt, hogy 40 éves számokat adtak versenyzőiknek, holott ha a fiatalabb generáció a célközönség, mai listavezető dalokat, modern számokat kéne adni az énekeseknek. Öreguras, ósdi, unalmas dalválasztásokkal, túl sok lassúval álmosították a tévézőket.

TV2

3. Nem egy, hanem négy versengés ment párhuzamosan. Egy zsűritag emberei egymás ellen versenyeztek, és a kieső lehet, hogy sokkal jobb volt, mint a másik zsűritagnál a továbbjutó. Ellenérzést váltott ki a tévézőben, hogy nem az összes versenyzővel szemben kell bizonyítani azoknak, akik tovább akarnak jutni.

4. Pál Dénes nem is annyira egy érzelmekre ható énekes, hanem egy verset mondó szépfiú. Hangi adottságok tekintetében pár korábban kiesett jobb volt nála. Ezért igazságtalanok az ilyen versenyek.

5. A középső szakaszban rossz volt a koncepció azért, mert a jókat versenyeztettek meg egymással (és rosszakat is egymással), így már az elején kiestek tényleg kiváló hangok. "Nem tehetlek össze egy amatőrrel, a profinak profival kell mérkőznie" - hangzott el.

6. Bár a mesterek szakmai hozzáértése nyilvánvaló, nem való egy ilyen műsorba Somló Tamás. Nem tudott elég érdekes és kreatív lenni az adásokban. A nézők többsége legalább annyira várja a zsűritagok reakcióit, hozzászólásait, értékeléseit a produkciók végén, mint magát az előadót. Az LGT zenésze olyan érzést keltett, mintha végig aludna, bóbiskolna minden előadást.

7. Nem vagyunk kíváncsiak Mező Misi hónaljszőrzetére. Egyébként nagyon jó zsűritag lenne, csak venne magára legalább egy pólót!

Forrás: tv2

8. Későn kezdődött a műsor, nagyon későn ért véget. Sokan dolgoznak szombaton is, nem tudnak fenn lenni fél tizenkettőig. Sokan úgy vannak vele, hogy bele sem kezdenek, mert tudják, hogy nem tudnak ébren maradni a végéig.

9. Rengeteg ember szerepelt a műsor első felében. A tévézők nem tudtak megjegyezni 48 vagy 24 arcot, nem véletlenül indul minden tehetségkutató és beköltözős valóságshow 10-14 szereplővel. Sokszor azt sem tudta a néző, hogy ki van benn, milyen szisztéma szerint lép fel.

10. Ha véletlenül jó dalt választottak, akkor is feldolgozást lehetett hallani: olyat, hogy sok esetben alig lehet felismerni az eredeti slágert. Pedig azért szeretjük hallgatni a slágereket, mert éppen olyanok, amilyenek. Az eredeti dallamok nem véletlenül lettek slágerekké. Az átdolgozások már közel sem élvezhetők úgy, mint az eredeti, sőt sokszor kifejezetten unalmassá válnak a gyakran lassú feldolgozás miatt.

A fentiek olvasói vélemények. Ön mit gondol?