Az M1-en nyerte a hetet A Dal

Kállay-Saunders András, Polgár Odett, Gáspár Laci Tóth Zoltánnal és Vékony Zoltánnal a Plastikhead Feat tagjaival , ByeAlex, Vastag Tamás és JanicsáK Veca (b-j), a  Magyar Televízió A Dal című műsora második elődöntőjének továbbjutói
Vágólapra másolva!
A közszolgálati médián nem volt nézettebb műsor a múlt héten A Dal második adásánál, de az eurovíziós indulásért zajló versengés első adása erősebb számokat hozott egy héttel korábban.
Vágólapra másolva!

A Dal hat adásából az első a heti nézettségi listán a 14. helyre ért be, 912 ezer nézővel. A második adás szombaton volt, 17. lett, 873 ezer nézőt érdekelt átlagosan a teljes lakosságból, az összes tévéző közel 19 százalékát. Csökkent tehát az érdeklődés az első show óta, de az esés nem jelentős, a döntőre még összejöhet az egymillió néző. A 19 százalék annak fényében jó, hogy az M1 átlaga 8,6 százalék volt a múlt héten.

A fiatalabb nézők eleve ritkábban választják a közmédiát, a múlt héten 4,4 százalékos átlagos nézettsége volt az M1-nek a 18-49-es célcsoportban. A Dal ezen a listán 22. lett, az ötven alatti, tévé előtt ülő felnőtt nézők kerek 13 százaléka látta, amint két X-faktoros nézői szavazatokkal jut tovább, miközben két megasztárost a zsűrit vitt tovább a középdöntőkbe. Az eseményekről itt olvashat többet.

Forrás: MTI/Gálos Mihály Samu