Csúnyán kezdett az RTL Klub új napi sorozata

éjjel-nappal budapest
Vágólapra másolva!
Harmadik adásnapján csak 15,5 százalékos közönségaránnyal ment az Éjjel-nappal Budapest, ami komoly zuhanást jelent a nézettségi görbén a 28,4 százalékos Híradó-hoz képest.
Vágólapra másolva!

Nem panaszkodhat az Éjjel-nappal Budapest sem a felvezetésre, sem a műsorsávra, mert előtte a mindig jó nézettségű Híradó megy (a hírműsor nézőinek jó részét tehát megkapja a sorozat), az este hetes sávban a vetélkedők pedig gyakran hoztak 25-30 százalékos közönségarányt a csatornának.

Fotó: Mudra László [origo]

Február 13. napja azonban nem hozott szerencsét a friss napi sorozatnak, mert tovább esett az érdeklődés iránta: a bő 28 százalékos Híradó után sokan elkapcsoltak az RTL Klubról, mert az Éjjel-nappal Budapest bulizós fiataljai csak 15,5 százalékot hoztak a 18-49-es célcsoportban. Az RTL Klub csak a Fókusz felénél vette vissza a vezetést, de közben - közönségarány alapján - a Családi titkok-at sikerült a TV2 legnézettebb műsorává tenni.

Az Éjjel-nappal Budapest-tel kapcsolatban az RTL Klub vezetői elmondták, hogy nagyon bíznak a sorozatban, évekre terveznek vele. "Ahogy a sajtótájékoztatón is mondtam, várható is volt a nagyon rossz eredmény az elején. Ebből a szempontból ez olyan, mint a Való Világ, ahol a kezdeti eredményhez képest tovább csökkent a műsor az első héten. Az első, 18-49-ben látható pozitív jelek ott is csak a harmadik héten voltak láthatók. Arra számítunk, hogy itt is körülbelül ez várható" - válaszolta kérdésünkre Kolosi Péter programigazgató.

A sorozat a premierjén sem tudott nyerni - erről itt olvashat. A producerrel készült interjúnkat itt találja.