Csak Reginaként vagyok biszexuális

regina, polyák rita, éjjel-nappal budapest
Vágólapra másolva!
Az Éjjel-nappal Budapest Reginája kicsit ismerős lehet a nézőknek, ugyanis Polyák Rita 2007-ben már szerepelt a csatorna tehetségkutatójában, a Csillag Születik-ben. A kiesés nem tántorította el az énekléstől, egy óceánjáró hajón volt sokáig, most azonban színésznőként került az RTL Klub képernyőjére. A fiatal lány az új sorozatról és karakteréről mesélt az [origo]-nak.
Vágólapra másolva!

Az Éjjel-nappal Budapest előtt sem volt számára idegen a színészet, színházakban játszott, és A gyanú árnyékában című sorozatban is feltűnt korábban. Mivel alakításával elégedettek voltak a szerkesztők, telefonon keresték fel, hogy lenne-e kedve szerepelni az új sorozatban. "Épp egy hajón dolgoztam külföldön, mikor hívtak, hogy lenne lehetőségem szerepelni a műsorban. Nem ígértek fix munkát, csak annyit mondtak, hogy menjek be a castingra. Épp az utolsó pillanatban, egy hónap múlva érkeztem haza, és már mentem is a válogatásra. Nem volt idegen számomra az improvizálás és a kamera, hiszen szereztem tapasztalatot korábban. Ennek ellenére nagyon meglepett, mikor aznap este jelezték, hogy aláírhatjuk a szerződést"- emlékezett.

Forrás: sajtoklub.rtlklub.tv

Kevés különbség van karaktere és közte, ezért könnyen játssza el a biszexuális lány szerepét. Sokat tanult november óta, mind színészileg, mind pedig emberileg sokat adott neki a sorozat. Regina egy fiatal humoros lány, aki sokszor viccelődik, sokszor mások lelki szemetese, nagy vonalakban olyan, mint ő. "A való életben is tyúkanyó szerepet töltök be a társaságban, és ezt nem mártírkodásból mondom, mert igazából nagyon élvezem. Ritaként nem vagyok biszexuális, viszont amióta ilyen lányt formálok meg a sorozatban, elkezdtem tisztelni és megérteni ezeket az embereket. Ezt nem azért mondom, mert jól hangzik, vagy mert illik ezt mondani, hanem mert beleláttam abba, hogy mi mozgatja belül az efféle érzelmeket. Regina nem az a tipikus szexuális értelemben vett biszex lány, hanem ő abszolút azt nézi, hogy mi fogja meg másokban, és az mindegy, hogy az illető férfi vagy nő. A forgatás kezdete óta én is jobban felfigyelek arra, hogy ki milyen személyiség, és kinek milyen szerethető tulajdonságai vannak."

A történet szerint Regina a tulajdonosnál, Joe-nál dolgozik a műhelyben, és elsőként költözött be a belvárosi kéróba. Mivel a forgatások miatt napi tizennyolc órát tölt a lakásban, eleinte neki is nehéz volt elválasztani egymástól a valóság és a sorozat elemeit. "Az életben egy másik albérletben lakom, de volt már példa arra, hogy a sokáig tartó forgatások miatt ott aludtam Budán. Tulajdonképpen abban a lakásban éljük az életünket, és annyira ránk lettek formálva ezek a szerepek, hogy gyakorlatilag összeolvadnak a dolgok. Mivel karakterleírások alapján válogattak össze minket, nagyrészt önmagunkat adjuk, csupán a jeleneteket kapjuk kézhez. Ez teljesen más, mint egy színpadon játszódó darab, a természetes játékkal kell meggyőzni az embereket, hogy azonosulhatnak velünk, mert ez tényleg az élet."

Vannak meghatározott pontok a sorozatban, előírják, hogy miket kell elérni dramaturgiailag, de szövegkönyvet nem kapnak a szereplők. "Adott, hogy miről kell beszélni és kinek, de azt mindenki a saját maga módján oldja meg, hogy milyen szavakat használ. Teljes mértékben az improvizáción van a hangsúly, és nem is olyan könnyű kezelni a hirtelen jött fordulatokat"- tette hozzá.

Forrás: sajtoklub.rtlklub.tv

Míg a budai lakás egyre színesebb és otthonosabb lett, a csapat is egyre inkább összekovácsolódott. A jelenlegi lakók először az üres falak közé érkeztek, és az elmúlt hónapokban figyelemmel kísérték, hogy milyenek lesznek a szobáik és a bútorok. "Óriási élmény visszagondolni arra, hogy a kezdetekben milyen volt belépni és megismerkedni a többiekkel. Mára ez lett az otthonunk, és egymással is szoros kapcsolatba kerültünk. A nézők már a felújított, trendi lakást látják a tévében, de mi a csupasz falakat is ismertük."

Mivel sokszínű, bulizós fiatalok szerepelnek a sorozatban, szerinte az emberek szívesen követik majd nyomon az életüket. "Nem nagyon nézek sorozatokat, viszont az Éjjel-nappal Budapest-ből már előre megnéztünk néhány részt. Attól függetlenül, hogy én ezt megélem a többiekkel napról-napra, volt olyan jelenet, mikor elérzékenyültem és volt, hogy sírva röhögtem rajta. Ilyen érzelmeket szeretnénk kiváltani a nézőkből a továbbiakban."