Csukás István forgatókönyvéből készül tévéfilm

Vágólapra másolva!
A Magyar Média Mecenatúra program Fehér György tévéfilmes pályázatán támogatást nyert Mátyássy Áron Berosált a rezesbanda című filmje.
Vágólapra másolva!

"Csortos Szabó Sándorral, a film producerével már együtt dolgoztunk az Átok sorozaton és a TÚK - Tanár úr kérem! című filmemen is. Mindenképpen szeretett volna filmet készíteni Csukás István egyik művéből, és engem kért fel rendezőnek. Eredetileg a Nyár a szigeten című regényből tervezte volna a filmet forgatni, de az író ragaszkodott ahhoz, hogy az egyik új történetét dolgozzuk fel" - nyilatkozta Mátyássy Áron a Médiatanács blogjának. A szereplők közt található Hollósi Frigyes, Fesztbaum Béla, Schneider Zoltán, Hevér Gábor, Balogh András, Makranczi Zalán, Kocsis Pál.

Amikor Mátyássy olvasta a forgatókönyvet, úgy érzete, ismeri a hangulatot, mert visszaköszöntek a gyerekkori emlékei. "Akkoriban vidéken sokat mászkáltunk a srácokkal a környéken, ahol éltünk, szabadok voltunk. Igazi felnőttnek érzetük magunkat, amikor beszöktünk az erdőbe, ahol persze kicsit féltünk is, annyira, hogy aztán jó volt hazamenni. Évek óta nem készült hasonló magyar gyerekfilm" - tette hozzá. A készülő tévéfilmről bővebben itt olvashat.