Rendkívüli helyzetben, hóban, fagyban is Barátok közt

balogh edina, barátok közt
Vágólapra másolva!
Noha a hóvihar és a csütörtöki-pénteki események miatt akár hírműsorok is lehetnének a nézettségi listák élén, az év 11. hetében a 18-49 évesek közt az RTL Klub szappanoperája volt a legnézettebb - ráadásul a Cobra 11 című német akciósorozat előtt. Teljes lakosságban már az RTL-es Híradó nyert, a Tények a harmadik lett - kettejük közé ékelődött Berényi Miki és kompániája.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságban 14,94 százalékos közönségarányával az RTL Klub nyerte a hetet a 14,09-et jegyzett TV2 előtt, a közmédia egyes csatornájának nézettsége pedig nőtt a Forma-1 és a rendkívüli helyzet miatt (közel 10 százalékra ugrott a korábbi 8 után). A tíz legnézettebb műsorból hatot vitt el az RTL Klub, négyet a TV2. A legnézettebb műsor az RTL-es Híradó volt (1 millió 423 ezer néző), de tévézők továbbra is lankadatlan figyelemmel követik a Barátok közt eseményeit, mert a legnézettebb adás közel ilyen nézettséggel ment. Az előkelő harmadik helyen zárt a Tények március 17-i adása, utána a Fókusz, a Cobra 11 és a Napló található a listán a Nielsen mérése szerint.

A napi magyar sorozatok közt tehát messze a Barátok közt az úr, de a Családi titkok-nak is volt 1 millió 98 ezres adása, ahogy az Éjjel-nappal Budapest, a Jóban Rosszban és A gyanú árnyékában is átvitte a hét során legalább egyszer az egymilliós nézettséget, azaz kétségtelenül megéri ilyesmit gyártani a nagyobb, tehetősebb tévéknek, hiszen importált amerikai sorozatból akkora a túlkínálat, hogy azokkal bajosan lehet egymilliós számokat elérni (bár épp a Mentalista 993 ezret csinált múlt héten).

A kereskedelmi célcsoportban 14,3 százalékkal nyert az RTL Klub a 13,6-os TV2 előtt. A középmezőnyben az M1 verte a Cool tévét és a Film+ csatornát, a tavaszi új műsoraival még adós Viasat3 pedig csak a hatodik lett a mezőnyben. A Barátok közt vezeti a reklámozóknak fontos célcsoportban mért listát, a Cobra 11, a Tények és a Kéjjel-nappal című akcióvígjáték előtt. Az amerikai sorozatok közül a Mentalista nyert, a hírműsoroknál az RTL-es Híradó.