Tudom, mit nézel jövő nyáron

Vágólapra másolva!
Nagyjából lehet sejteni, mely sorozatokban van annyi erő, hogy még akár öt évig is húzzák (erről itt írtunk bővebben), de az már biztosan megmondható, melyek folytatódnak a 2013-2014-es évadban is, melyeknek van már érvényes szerződése.
Vágólapra másolva!

Egészen biztos, hogy az itthon Agymenők címen futó, kissé eldugott The Big Bang Theory folytatódik még egy darabig, legalábbis 2011-ben még három évadra írtak alá a szerepelők. A túl okos fiúk és a csinos szőke egyre népszerűbbek az USA-ban, a sorozat nézettsége a 20 milliót is eléri olykor, ezzel pedig átvette a legnépszerűbb komédia pozícióját. Zooey Deschanel szériája, a New Girl is megy tovább, márciusban kapta meg a megrendelést, elsősorban azért, mert a 18-34 éves kor közti női nézőknél pazarul teljesít, mostanában ez az első.

Komédiáknál maradva, pár hete nyugodtan hátradőlhettek az jobb-rosszabb periódusokat szállító Így jártam anyátokkal hazai kedvelői is, mivel hosszabb huzavona után megegyezett a CBS és az ötfős csapat a folytatásról (mindenképp szerették volna, ha minden főszereplő kitart). A 2014-es zárás azonban több mint valószínű, de addigra megtudhatja a tévéző, ki lesz a Josh Radnor által játszott Ted gyerekeinek anyja. Végül is csak 2005 óta várunk erre - ugyanakkor nem biztos, hogy indokolt a csatorna félelme, amely attól tart, hogy amint megvan az anya, a hálátlan nézők menten szétszélednek.

Forrás: cbs

Noha egyre inkább a zombik veszik át az uralmat a bágyadtabb, már csak megszokásból ölő vámpírok felett, a Vámpírnaplók-at nem fenyegetik a lomha, hörgő élőhalottak, Nina Dobrev, Ian Somerhalder és Paul Wesley is visszatér. A CW csatorna sorozata 3 millió alatt hoz, de kisebb csatornának ez megfelelő, olyannyira, hogy spinoff is készül. Egy áprilisi epizódban tűnnek majd fel azok, akikre épülne - annak fogadtatásától függ a testvérsorozat sorsa. Ősszel szintén találkozhatnak a nézők a fordulatos történetei és szerethető karakterei ellenére is itthon meglehetősen mostoha sorsú Odaát-tal, odaát már a kilencedik évadot kezdik a fivérek.

Drámai vonalon haladva, nem volt kétséges, hogy a magyar sorozatnézők újabb nagy kedvence, az RTL Klubot is meglepően jó számokkal megörvendeztető Zöld íjász is újra előveszi nyilait. Kinn a CW-n megy, és ott is ragyogóan nyitott, 4,14 millió nézővel - ilyen erős premier nem volt a Vámpírnaplók óta a fiatalos csatornán. Kevin Bacon hosszú idő után tévézett újra, de sikerrel, mert a The Following című thrillersorozata igen jól megy, úgyhogy kapott egy 15 részes folytatást. Itthon nem megy még, de az első öt részt láttuk: igen magas az egy epizódra eső sorozatgyilkosok száma, kérdés, van-e még elég művér a stúdió raktárában.

Forrás: cw.com

Ted Danson és Elisabeth Shue szereplésével megy tovább a Helyszínelők is, amely túl van már a csúcson, de így is tud 2,9 százalékos ratinget a 18-49-es célcsoportban, a picit idősebb korosztályban (25-54) pedig 3,8-at. A sorozatot úgy tartják számon, mint amelyet a legtöbben néznek világszerte, és ősszel már a 14. évad következik, ami a krimik közt is az élmezőnybe lövi. Az NCIS sorsa is csak addig volt kétséges, míg alá nem írt Mark Harmon (de inkább addig sem), lényeg, hogy az Egyesült Államok legnézettebb sorozata (21,5 milliós átlag a CBS-en) hömpölyög tovább 2014-ig biztosan, méghozzá a 11. évaddal.

Animációs fronton elkerülhetetlenül folytatódik Seth MacFarlane egyik sorozata, az Amerikai fater, amely ezzel a nyolcadik évadjába ér. MacFarlane ott van még a Family Guy mellett is, persze itt is készülnek az újabb részek, már a 11. szezon következik, annak ellenére, hogy a készítő arról beszélt korábban a Hollywood Reporternek, hogy úgy érzi, talán jobb lett volna befejezni már a családi rajzfilmet, ugyanis úgy látja, hogy nagyjából hét évad után nem nagyon kellene folytatni a sorozatokat, mert megszokássá válnak. Az abszolút rekorder Simpson család itthon is népszerű, az USA-ban is az, szerte a világon, sok országban szeretik: jön is belőle a 25. szezon.

A valóságshow-k frontján vannak állandó szereplők, állócsillagok, ilyen az America's Next Top Model, amelyből már a 20. szezon jön - annyi változással, hogy előkerülnek a férfimodellek az ideges arcú csontkollekciók helyett. Az USA-ban realitynek számít a The X Factor is, Simon Cowell show-ja a mentorcserék után folytatódik majd.