Ki a legvonzóbb magyar sorozatszínésznő?

Vágólapra másolva!
A tévérovat olvasóira bízzuk a döntést: 2010 utáni hazai gyártású sorozatokban feltűnő színésznők vagy gyakori amatőr képernyősök szerepelnek a listán, olyanok, akik állandó szereplők, vagy legalábbis hosszabb vendégszerepet kaptak az elmúlt három évben. Mivel szánalmasan kevés magyar gyártású sorozatunk van, de legalább viszonylag sok szép nő tűnik fel bennük, három csoportban zajlik a küzdelem, hogy így alakuljon ki a nagydöntő mezőnye. A szavazást a jobb hasábban találja, miután gondosan szemrevételezte a képeket, kattintson - figyelem, nem a kedvenc sorozatot, nem a legtehetségesebb fiatalt, hanem a legvonzóbb nőt keressük! Ha nincs köztük a kedvence, írja meg nekünk!
Vágólapra másolva!

Németh Alexandra - Átok

Forrás: [origo]

Az MTV által vetített és - késő esti időpontja miatt - eltitkolt sorozatban vált érett nővé, jóformán a néző szeme számára. Édesen hozta a hamvas szűzlányt, az erőszakos próbálkozásra épp úgy reagált, és úgy dolgozta fel a problémát, ahogy azt gondoljuk, hogy kell, a tévézők láthatták első lépteit a párkapcsolatok felé. Orosháza Wikipédia-oldalán a város híres szülöttei közt tartják számon, reméljük, látjuk még képernyőn. A sorozat színészeivel készült interjúinkat itt leli.

--------------

Kovács Patrícia - Társas játék

Forrás: MTI/MTVA

1999 és 2003 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt, 2003-tól 2007-ig az Egri Gárdonyi Géza Színház alkalmazta, utána két szezonon át a Vígszínházban játszott. Számos filmben láthattuk, mostanában a SuperTV2-n vezet reggeli műsort Fenyő Ivánnal. Az HBO kissé kiszámítható, de így is remek sorozatában bővérű vadmacskát alakított, ami kétségkívül jól állt neki.

--------------

Legerszki Krisztina - Jóban Rosszban

Forrás: tv2

A Gór Nagy Mária Színitanodában tanult, felsőfokú tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán végezte. Játszott a Katona József Színházban, a Kamrában, a Piccolo Színházban, a Merlin Nemzetközi Színházban és a Thália Stúdióban. A TV2 szappanoperájában Pongrácz Péter lányát, Barbarát alakítja.

--------------

Gubík Ági - Hacktion

Forrás: mtv

Komoly színházi múlttal a háta mögött 2011 óta szerepel a magyar akciósorozatban, és megmaradt a nagy megújulás után is. A Pánik-ban nyújtott alakítása miatt díjat kapott, feltűnt a nagyjából észrevétlenül indult és nyom nélkül szerencsésen kimúlt Diplomatavadász-ban is. Hosszabb cikket itt talál róla.

--------------

Fodor Annamária - Munkaügyek

Forrás: [origo]

2004-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábosztályában, 2012-től a Thália Színház szerződtetett színésze. Mátyássy Áron Filmszemle-díjas sorozatában - az Átok-ban - Emmát alakította, 2011-ben pedig a Beugró Plusz című műsorban is szerepelt, mostanság a Munkaügyek-ben láthatjuk.

--------------

Mérai Katalin - Barátok közt

Forrás: rtl klub

A Madách Színházban, a Vígszínházban, a Budapesti Kamara Színházban szerepelt, majd 1992-1999 között hét évig a Kecskeméti Katona József Színház színésze volt. Látható volt a Kisváros-ban, 1999 óta szabadúszó, 2006 decembere óta forgat a Barátok közt stúdiójában, a nézők pedig 2007 februárjában láthatták először a szappanoperában.

--------------

Brózik Klára - Jóban Rosszban

Fotó: Hirling Bálint [origo]

A színitanoda mellett a Berzsenyi Dániel Főiskolára is felvételt nyert, a tévénéző közönség pedig 2005-ben ismerhette meg, Margit nővér szerepében. Játszott a Madách Színházban, a Centrál Színházban. Stylistként is bemutatkozott, 2011-ben egy időre búcsút intett a Jóban Rosszban stábjának - szerepe szerint öngyilkosságot kísérelt meg - a valóságban New Yorkba utazott nyelvet tanulni.

--------------

Marenecz Fruzsina - Marslakók

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A jelenleg napi sportműsort vezető Marenec Fruzsina a Barátok közt-ben több évig játszotta Harmathy Emmát, szomorú és elveszett volt, amikor kiírták a sorozatból. Az MTV-n indult Marslakók-ban hosszabban feltűnt később: biztosan nem a szépsége miatt szűnt meg a széria. Ebben a sorozatban volt egy hármas szexjelenete is - két férfival -, de szerinte ez cseppet sem volt rázós. "Ezek mind-mind poénra vehető dolgok, ráadásul teljesen fel is van ilyenkor öltözve az ember, rajta van egy takaró, és ott van mellette a huszonöt fős stáb. Általában a partnerek is jó fejek" - magyarázta az [origo]-nak később. Több kép róla itt.

--------------

Marozsán Erika - Terápia

Fotó: Magócsi Márton [origo]

A néhány éve Berlint New Yorkra cserélő Marozsán Erikát közel egy évtizednyi ingázás után a Cabaret című musical főszerepe csábította haza Magyarországra, később pedig az HBO beválogatta a Terápia című sorozat magyar kiadásába, ahol övé a hétfő, és ezzel együtt egy nem egyszerű szerep: olyan nőt alakít, aki roppant vonzónak tartja a Mácsai Pál által alakított távolságtartó terapeutát, és ezt el is mondja neki. Interjút a művésznővel itt talál.

--------------

Kiss Ramóna - Barátok közt

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Tavaly ősszel volt tíz éve, hogy Szentmihályi Zsófit játssza a Barátok közt-ben, ezáltal jóformán mindenki ismeri, akinek tévéje van: először túl hisztisnek tartotta a karaktert, az első munkanapján pedig pityergett is. "Nem lehet megunni a karakteremet. Ez egy kicsit skizofrén helyzet, hiszen olyan, mintha ez egy másik életem lenne. Nem mindennap Rómeó és Júliá-t játszom tíz éven keresztül, mindig történik velem valami új: hol egy elrablás jön, hol egy megcsalás vagy egy baba elvesztése, amit nagyon nehéz volt átélni, megcsinálni, mert ez olyan dolog, amelyet - hála istennek - a saját életemben nem tapasztaltam meg. Folyamatosan vannak új kihívások, ezért nehéz beleunni" - mesélte. Itt a komplett nagyinterjú.

--------------

Kovács Dóra - Éjjel-nappal Budapest

Forrás: rtl

Okozott nekünk némi dilemmát, hogy szerepeltessünk-e amatőr szereplőket képzett vagy legalábbis nagy rutint szerzett színésznők mellett, de mivel itt nem a tehetséget pontozzuk, hanem a kinézetet, van helyük a dokurealityk arcainak is. A Zsófit alakító modell Isztambultól Milánóig dolgozott különféle bemutatókon. 24 éves, gyerekként táncosnak készült, de egy szívműtét után abba kellett hagynia a versenysportot, így is nyert csapatban egy bronzérmet a hiphop-világbajnokságon.

--------------

Szarka Sára - Éjjel-nappal Budapest

Forrás: rtl

Első szereplése A gyanú árnyékában egyik epizódjának főszerepe volt. Keresztesi Hanna Joe lánya a sorozatban, egyelőre nem túl szerethető a karaktere, de van benne potenciál, és nyilvánvalóan csinos. 18 éves, táncművészeti szakközépbe jár, néptáncosnak készül. A forgatások mellett a tanulásra is kell koncentrálnia - mesélte az [origo]-nak.

--------------

Az oldal jobb oldalán tud szavazni (egyelőre egy hiba miatt csak Chrome-mal és Firefoxszal). Vonzó sorozatszereplőink közül ki ne maradjon ki semmiképp a második vagy a harmadik csoportból? Ki a kedvence, aki nincs a fenti listán? Írja meg!