Kék szemű élőhalottak csoszognak elő a Trónok harca folytatásában

trónok harca
Vágólapra másolva!
Kék szemű élőhalottakkal, sárkányokkal és korábban nem látott helyszínekkel tér vissza a Trónok harca 3. évadja március 31-én. Az [origo] munkatársa az HBO premier előtti vetítésén látta a legújabb részt - csak akkor olvasson tovább, ha nem zavarja, hogy kiderül pár részlet!
Vágólapra másolva!

Közel egyéves szünet után tér vissza a képernyőre az HBO sikersorozata, a Trónok harca: a középkori környezetbe ágyazott fantasysorozat harmadik évadjának első részét Amerikában március 31-én mutatják be, Magyarországon pedig másnap, április 1-jén látható lesz az HBO-n.

Forrás: HBO

Az évad első része ott folytatódik, ahol az előző véget ért: Mások támadnak rá az Éjjeli Őrség felderítőire. Fenyegetően közeleg a tél, miközben a Hét királyságban a közös trónért folyik a háború. Tyrion felépült, és az orrát nem veszíti el, mint ahogy az eredeti történetben szerepel. A kiskirály Jeoffrey nagybátyja özvegyével vigasztalódik, míg Daenerys astapori rabszolgákkal készül arra, hogy visszaszerezze Westeros trónját.

A megszokott szereplők mellett több új karakterrel gazdagodik a sorozat, a Falon innen és túl is. Megjelenik például a korábban csak emlegetett Falon Túli Király, és egyre nagyobb szerephez jut Renly Baratheon özvegye, Margaery Tyrell. A helyszínek száma is gyarapodik, főleg a Keskeny-tengeren túl. Az első két évaddal ellentétben a harmadik nem egy teljes könyvet, csupán a harmadik kötet, a Kardok vihara felét dolgozza fel. Remélhetőleg a rajongók lelkesedése kitart, és az HBO 2014-re berendeli a könyv második feléről szóló negyedik évadot is - a regénysorozat további megjelent két könyvéről, valamint a tervben lévő 6-7. kötetről nem is beszélve.

Forrás: HBO

"Ami a Falon túli világban játszódik, azt mind Izlandon forgattuk. Ami pedig a Faltól délre történik, azt Észak-Írországban. Nagyon szépen kirajzolódik az ellentét: a jég vad és kietlen birodalma a Falon túl, és a gyönyörű északír táj délen" - nyilatkozta a harmadik évadról Kit Harington, a Trónok harca Havas Jonja. Az interjút itt találja.

Az új évad a korábbiakhoz hasonlóan szintén tíz részből áll majd, a részek azonban körülbelül öt-hat perccel hosszabbak lesznek. Az első rész hétfőtől regisztráció nélkül elérhető lesz az HBO Go-n is. Az [origo]-nak Daenerys hercegnő megformálója itt nyilatkozott, Peter Dinklage-interjúnkat itt találja, az íróval készült anyagunkat pedig itt.