Új hírszolgáltatást indított a közmédia

Vágólapra másolva!
A Híradó híreivel és a digitális átállással kapcsolatos információkkal jelentkező közszolgálati televíziós médiaszolgáltatás április 4-étől érhető el a MinDigTV hálózaton.
Vágólapra másolva!

A mai nappal elindult a közszolgálati média új információs csatornája, az MTVA Infó az országos földfelszíni MinDigTV hálózaton. A szövegek és állóképek továbbítására alkalmas új csatorna a hirado.hu anyagaira alapozva nyújt hírszolgáltatást, továbbá közvetett módon részletes információkkal segíti a digitális átállás folyamatát. A közeljövőben műsorinformációkkal is bővül a tartalom - közölte az MTVA.

Az új műsor vevőkészüléktől függően várhatóan automatikusan megjelenik a MinDigTV vevődekóderek vagy korszerű televíziók csatornalistájában. Amennyiben ez nem történne meg, a csatornalista - a készülék használati utasításának megfelelően - frissítésre szorul. Az új ingyenes médiaszolgáltatás a lakosság 98,5%-a számára érhető el, ebből 350.000 - földfelszíni digitális vételi módot használó - háztartás rendelkezik a vételre alkalmas készülékkel.