A Family Guyt is megbüntetik Boston miatt

Vágólapra másolva!
Levette a műsorról kedden a Family Guy egyik epizódját a Fox televízió, és az internetes oldalakról is eltávolították, mivel olyan, az epizódból összevágott klip került a internetre, amely a bostoni maratonin történt robbantásra utal. A Family Guy alkotója, a felháborodott Seth MacFarlane a klipet "iszonyatosnak" nevezte. A videó egy nappal a három ember halálát és számos sérülést okozó bostoni merénylet után került fel a netre.
Vágólapra másolva!

A Fox.com és a Hulu.com oldalakról is levették a Family Guy Turban Cowboy című epizódját, és az ismétlést sem közvetítik a tévében - mondta a Fox televízió szóvivője. A csatorna illetékesei azon dolgoznak a YouTube közösségi videomegosztóval, hogy eltávolítsák a klipet az internetről. Egyelőre nem tudják, hogy ki a felelős a videó megjelenéséért.

Az összevágott klip a márciusban sugárzott Turban Cowboy két jelenetét ollózta össze. Az egyikben a részeg Peter Griffin a bostoni maratoni futói közé hajt autójával, a másik, az előzővel nem összefüggő, későbbi jelenetben Peter anélkül, hogy sejtené kicsoda az illető, összebarátkozik egy szélsőségessel, akitől egy mobilt kap. Amikor telefonál vele, egy robbanást lehet hallani. A videóban a két részletet összeillesztették, azt a hatást keltve, hogy a robbanás a bostoni maratonin történt.

"Iszonyatos Family Guyból összevágott, neten cirkuláló klip. Ami történt, az bűncselekmény és tragédia, együtt érzek az áldozatokkal" - írta egy Twitter-üzenetben MacFarlane, akinek hangján több figura szólal meg az animációs sorozatban, köztük Peter is.