Meghalt a Discovery Channel három tornádóvadásza

Vágólapra másolva!
Életét vesztette három, tévéműsorból ismert tornádóvadász is az Oklahomára a hétvégén újból lecsapó forgószélben.
Vágólapra másolva!

Tim Samaras, valamint a fia, Paul Samaras és Carl Young még péntek este vesztette életét egy, a Fujita-Pearson skála szerint EF-3-as erősségű tornádó követése közben El Reno közelében. A baleset körülményeiről egyelőre nem közöltek részleteket, de annyit tudni lehet, hogy a viharban a széllökések sebessége elérte az óránkénti 265 kilométeres sebességet.

A három coloradói tornádóvadász mellett további hét ember halt meg a pénteki oklahomai viharokban. A három férfi veszélyes foglalkozását 2008 és 2011 között a Viharvadászok sorozatban mutatta be a Discovery Channel televízió.

Tim Samaras TWISTEX néven céget alapított a tornádók tanulmányozása és az előrejelzés tökéletesítése érdekében. Ismerősei szerint Samaras, noha a megfigyelések során értelemszerűen gyakran merészkedett a forgószelek középpontjának közelébe, sokat adott a biztonságra. Sajtóbeszámolók szerint a pénteki vihar felragadta és mintegy 200 méteren át röpítette Mike Bettes meteorológus, a The Weather Channel időjárási tévécsatorna műsorvezetőjének és stábjának a teherautóját is. Ugyanezen a napon Missouri és Arkansas államban az áradások további hat halálesetet okoztak.