Megint jön a Dallas

sarah michelle gellar
Vágólapra másolva!
A tervezgetett reklámadó árnyékában, a válság ötödik évében a hazai tévék nemigen költenek saját gyártású, drágább műsorokra, inkább sorozatpremierekkel igyekeznek nézőket toborozni abban a két-három hónapban, amikor amúgy is kevesebbet ülünk a képernyő előtt. Jön a Dallas második évadja, lesz foci és tengernyi film, a kiégett Kevin Bacon is akcióba lép, és kifejezetten erős, férfias tartalommal jön a Viasat6.
Vágólapra másolva!

Naponta átlagosan 5 óra 18 percet töltöttek tévénézéssel a magyarok az év első három hónapjában: a Nielsen adatai szerint a szám ráadásul növekedett az egy évvel korábban mérthez képest, de a nyár, a jó idő közeledtével csökken a képernyő előtt töltött idő. A reklámpiac a szokásosnál is visszafogottabb, így nem is annyira meglepő, hogy a csatornák is jórészt ismétlésből élnek, előkapnak pár Bud Spencer-filmet, amelyek remek közönségarányt szállítanak mindmáig, jó esetben betesznek pár új szériát (amelyet egy filmes-sorozatos csomag részeként úgyis megvettek, tehát el kell lőni valahogy), majd a kreatív vezetőség levonul a tó- és tengerpartra, hogy műsorötlet-szinopszisokkal legyezgesse magát egy napernyő alatt.

A hazai tévécsatornák a válság elmélyülése, a médiaipar megrogyása óta különösen nem szeretnek költeni jelentősen, nem nagyon készülnek új, saját gyártású műsorok. Korábban volt, hogy a TV2 nyárra betett egy saját valóságshow-t (egy gyerektáborban játszódott a Vásott kölykök, celebekkel súlyosbítva), de idén, a fenyegető reklámadó árnyékában erre végképp nincs pénz.

Sarah Michelle Gellar Forrás: AFP/Photo12

Ha már a TV2-t említettük, nézzük, mivel készülnek! Június 19-től szerdánként jön a Ringer - A vér kötelez című sorozat, az ellenállhatatlan Sarah Michelle Gellarral (a nagyon fiataloknak: ő volt a vámpírvadász Buffy egykoron), illetve elindul az Én is menyasszony vagyok című átalakító reality, amely várhatóan pont olyan lesz, mint Lakatos Márk többi hasonló műsora. A műfaj kedvelt a nők körében, a stylisttal itt olvashat hosszabb interjút. A csatornán június 30-tól vasárnaponként a Békétlen békítő (Fairly Legal) című sorozat fut, július 4-től csütörtökönként pedig jön a Grimm 2. évadja.

A tévétársaságnak van három kisebb csatornája is, oda is pakoltnak pár szériát. A SuperTV2-n június 22-től szombatonként a Négy férfi, egy eset (Men at Work) lesz képernyőn, a FEM3 nyáron a Hetedik mennyország (7th Heaven) és a Család csak egy van (Packed to the Rafters) nézővonzó erejében bízik. A PRO4 szlogenje „pörgős hétvégék”, ezt olyan műsorokkal érné el, mint a Seven Days, az Air America, az Amazon - Az őserdő foglyai. Kérdés, hogy erre hazavánszorognak-e a potenciális nézők, hagy hevernek tovább bágyadtan a Palán.

Az RTL Klub - meglepő módon - a sorozatokban bízik, és már el is indította a Párizsban játszódó Jo, a profi című francia krimit Jean Renóval a főszerepben, ezt kedd esténként láthatják a nézők. Amikor megvették, még bízhattak benne, hogy hosszabban lehet számolni egy európai szériával, de a franciáknak annyira nem jött be, drága is volt, kaszát kapott két hónap után – úgyhogy nyár végére elfogynak a részek itthon is. Péntekenként késő este megy a Gyilkos hajsza című amerikai thriller (The Following), ebben Kevin Bacon egy olyan sorozatgyilkost üldöz, aki fanatikus szektát épít maga köré. Törökből sem lesz hiány: a Végső akarat című széria epizódjait minden hétköznap délután láthatják a nézők. Június 20-án indul a Revolution című sikeres amerikai sorozat az RTL-en, amelyet csütörtök esténként sugároznak, méghozzá dupla részekkel. Az energiaforrás nélkül maradt világban az emberek bármire képesek, ez derül ki belőle: új évad is lesz, azaz a rákattanó nem marad kielégítetlen pár rész után.

Dallas Forrás: [origo]

Az RTLII ismétlésekkel jön a hét utolsó napján: a Best of Heti hetes az elmúlt 14 év legjobbnak vélt jeleneteiből ad válogatást. A Heti Hetes előtt az RTLII-n vasárnaponként a Forró nyomon az elmúlt évad legérdekesebb riportjaiból szemezget, valamint júliusban még láthatják a nézők a Dallas 2. évadját.

A Coolon június 17-től új sorozat indul: az Alcatraz című akcióthriller hétfő esténként látható az esti film után. A sztori szerint az 1963-ban bezárt, de a turisták által látogatott börtönből az elszállított rabok különös módon évtizedek múltán újra felbukkannak. Nem fogott rajtuk az idő, újabb bűncselekményeket követnek el.

A közmédia sportol leginkább, az M1 közvetíti a labdarúgó-világbajnokság főpróbájaként számon tartott Konföderációs Kupa mérkőzéseit június 15. és 30. között. A meccsek kommentátorai Gundel Takács Gábor és Knézy Jenő lesznek, a stúdióban pedig Menczer Tamás várja majd a nézőket. A brazíliai torna találkozóit online is nyomon lehet majd követni a www.telesport.hu internetes oldalon.

Miközben beindul a Balatoni nyár a közmédia egyes csatornáján, sorozatok, filmek is lesznek. Jön a sötét, nyomasztó Gyilkosság (Killing) című sorozat, érkeznek az Elcserélt lányok legújabb epizódjai. Leadják a Sherlock című sikeres BBC-minisorozatot, a filmek közül pedig ímhol néhány: Nem férek a bőrödbe (Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan), Kedves John (Channing Tatum), Megérzés (Sandra Bullock), Solomon Kane (James Purefoy, Max von Sydow), Jó rabló (Nick Nolte), Férfit látok álmaidban (Anthony Hopkins, Antonio Banderas). Magyar filmeket is lead az M1, a Liliomfi, a Csinibaba és az Üvegtigris trilógia biztosan lemegy – jelezte érdeklődésünkre az illetékes.

A Viasat3 a Célszemély 2. évadát indítja, premierje július 21-re várható, de A tetovált lány trilógia bővített változata is jön, hatszor 90 percben, magyarországi premierrel, július 31-től. A Carrie naplóját folytatják augusztus 10-től, június 24-től pedig itt a Shameless - Szégyentelenek 2. évadja. Július 10-től A szekta (Cult) első évadja indul, ami szintén magyarországi premier.

Dexter Forrás: Viasat

A Viasat6 szerintünk kifejezetten erős és férfias programmal jön a nyárra, hiszen Dexter a 6. évaddal érkezik hétfő esténként, a Grimm kedd esténként, az Éghasadás csütörtök esténként lesz adásban – utóbbi egy kellemes sci-fi, igen ellenszenves űrlényekkel. Az Amerikai Horror Story péntek este riogat, láttuk mindkét évadot, nem javasoljuk sötét szobában, egyedül, remek darab. Utóbbi három sorozatot rögtön folytatják is majd a 2. évaddal, amint kifut az első. A hétvége a csatornán a harcművészeteké, szombat esténként a Pankráció - A nyers erő látható, jövő vasárnaptól pedig jön a Kemény harcosok klubja: K1.

Az AXN premiereket tartogat, júliusban két új sorozat is indul, a Haláli zsaruk (Common Law), valamint A szépség és a szörnyeteg (Beauty and the beast), augusztusban pedig a 2. évaddal folytatódik a Teen wolf – farkasbőrben. Az új szériák mellett az AXN korábban indult sorozatai is folytatódnak, új részekkel, a nyári estékre pedig filmeket is betesznek.