Több új műsort vett a Spektrum tévé

Vágólapra másolva!
Véget ért Budapesten a 2013-as NATPE televíziós vásár. Justin Bieber menedzsere egy román tehetségkutató jogait vette meg, az USA tévés piacáról 26 cég kínálatát lehetett végignézni.
Vágólapra másolva!

Lezajlott a magyar fővárosban a héten a regionális szinten fontos NATPE televíziós vásár: magyarok által vett animációs sorozatokról itt írtunk, a közmédiára és az RTL-re kerülő újabb műsorokról itt olvashat.

Számos hazai csatorna ilyenkor frissíti készleteit, tárgyal partnerekkel, mustrálja a fél világ kínálatát – de a premierekig nem árulja el, mit vásárolt. Kósza hírek azért vannak: a TBI Vision internetes oldal szerint a Spektrumra is várható pár újdonság, a lap szerint egy csomag részeként hozzájutott a csatorna a 10 Things You Don’t Know About, a 7 Days of Sex, a Beyond Scared Straight és a Billy the Exterminator című műsorokhoz.

Hogy mennyire nemzetközi esemény ez, arra jellemző példa, hogy Scooter Braun – aki számos előadó és együttes menedzsere – egy román tehetségkutató show jogait vette meg az észak-amerikai piacra, ezt szeretné indítani az USA-ban és Kanadában. A műsor angol címe Mom Made Me A Star, a román Prima TV-n ment le: ebben a tehetségkutatóban szintén fiatalok próbálkoznak, azzal a különbséggel, hogy az anyukák zsűriznek.

Latin-Amerikából idén hét cég, Olaszországból öt érkezett a tévés eseményre. A kanadai jelenlét megnőtt, kilenc tévétársaság vagy forgalmazó volt jelen. Húsz brit, tizenkét francia, kilenc német médiavállalat képviselői is elutaztak a budapesti vásárra. Az USA tévés piacáról 26 cég kínálatát lehetett végignézni.

Itt olvashat hosszabban arról, hogyan zajlik egy ilyen tévés mustra.