A Totál szívás, a Trónok harca, a House of Cards megy az Emmyért

Vágólapra másolva!
Kihirdették a 2013-as Emmy-díj jelöltjeit. A drámák közt két AMC-sorozat is található, és megjelentek a listákon a digitálisan terjesztett, Netflixen futó szériák is.
Vágólapra másolva!

Kihirdették a 2013-as Emmy-díj jelöltjeit. A drámai szériák közt jelölt a Totál szívás, a Downton Abbey, a Homeland, a House Of Cards, a Mad Men, illetve a Trónok harca. A drámai sorozatok színésznői közt nyerhet a sokat szenvedett Norma Batest remekül alakító Vera Farmiga vagy a Homelandből Claire Danes, aki a megkattant Carrie Mathisont alakítja remekül. A férfiak közt nem lenne meglepetés Damian Lewis (Homeland), Kevin Spacey (House of Cards), vagy Bryan Cranston (Breaking Bad – Totál szívás) győzelme.

A komédiák közt jelölt az Agymenők, a Csajok, a Louie, a Modern család, többek között. A komédiások közül esélyes Jim Parsons (Sheldon Cooper az Agymenőkben), Matt LeBlanc vagy Louis C.K. (Louie), a nők közt ott van Lena Dunham (Csajok), Edie Falco (Jackie nővér), Julia Louis-Dreyfus (Veep).

Az USA-ban realitynek számít a tehetségkutató is, így a valóságshow-k közt ott az American Idol, a Dancing With The Stars (magyar megfelelője a Szombat esti láz).

A legtöbb jelölést - tizenhetet - a minisorozatok közt vetélkedő American Horror Story szerezte, a második évadja egy nagyrészt elmegyógyintézetben játszódó, szadista és kegyetlen dráma (itthon a Viasat6 adja). Szintén agy nyertesnek számít a harmadik évadjával már kultikusnak számító Trónok harca, amely tizenhat jelölést kapott.

A jelöltek teljes listáját itt találja.