Céltudatos, de érzékeny nő leszek

Parti Nóra
Vágólapra másolva!
Parti Nóra a magyar HBO saját gyártású sorozata második évadában, a Társas játékban szerepel, egy határozott, céltudatos nőt alakít. Ősszel színházban Alföldi Róbert, Hevér Gábor, Némedi Árpád partnere lesz, a szülés után most kezd visszatérni a színpadra.
Vágólapra másolva!

Az első évadban nem szerepelt, de a folytatásban ott lesz: hogyan kerül a történetbe?

Egy Flóra nevű nőt játszom, szerepem szerint Judit régi barátnője vagyok, így kerülök a sorozatba. Erős érzelmi szál is várható, tényleg nagyon izgalmas lesz. Flóra higgadtabb, mint én, csodálom is egy kicsit a figurát, mert ugyanezen helyzetekben én hirtelen reagálnék, ő viszont kimért, és hosszú távon eredménye lesz a lépéseinek. Én ösztönösebb lény vagyok. Sok helyzetben ő az ügyesebb: egy céltudatos, de érzékeny nőt, és ne egy hideg csajt képzeljünk el! Közös bennünk, hogy a legfontosabb neki is a családja, két gyereke van, akárcsak nekem. De többet nem árulhatok el a sztoriról…

Forrás: HBO

Hány napot forgatott?

15 napot forgattam és nagyon boldog vagyok, mert egy olyan munkában vehettem részt, ahol minden szerencsésen találkozott; jó a forgatókönyv, a rendezők, a kollégák, a stáb. Mindegyik részben van feladatom, így szépen bonyolódnak az események.

Szűk a szakma itthon, gondolom, nem kellett bemutatkozni mindenkinek az első napon.

Liával nagyon közel állunk egymáshoz, noha ritkán találkozunk. Gazsó Gyurival is többször dolgoztunk együtt és ő is nagyon kedves a szívemnek. De boldog voltam, hogy újra dolgozhattam Balsai Mónival, Túróczy Szabival, Fekete Ernővel, nagy ajándék egy ilyen munka.

Forrás: HBO

Lassan véget ér a forgatás, jól tudom?

Sajnos nekem már csak két forgatási napom van, gyorsan eltelik. Nagyon bíznom benne, hogy jön majd egy harmadik évad, mert sok elvarratlan szál van benne, az én történetem is ilyen. Új utakra indulhatna a karakterem.

Nem sok tévés produkcióban szerepelt, de láttuk a Folytassa Claudia! vagy az Egy rém rendes család Budapesten szereplői közt. Milyen emlékei vannak? Más is volt?

A Folytassa Claudia az a TV2-re átkerült Liptai köré épített jelenetekből, szkeccsekből állt, vidám műsor volt, stúdióban, utcán forgattunk. A Szex és New Yorkra hasonlító jelenetek is voltak benne, amolyan „négy csajos”-vonal. Ebből állt össze a szórakoztató műsor, egy darabig ment is a TV2-n. Ennél rövidebb élettartama volt az Egy rém rendes család Budapestennek, de ott csak epizódszerepem volt. Viszont sokakkal ellentétben én szívesen forgattam reklámokat, persze nem mindenfélét, de ha úgy éreztem, hogy izgalmas lehet a karakter és akár "szerepként" is felfogható, boldogan elvállaltam - mert ezekből is sokat tanultam. A legutóbbi ilyen, amit nagyon szerettem, a carlós reklám, a kiskutyával, azt nagyon szerették az emberek.

Cudar állapotban van a hazai sorozatipar, a ritka próbálkozásokat leszámítva. Miért van ez?

Én boldog vagyok, hogy ebbe a sorozatba bekerültem. Nem akarom én megítélni, miért áll így a tévés szakma.

Forrás: HBO

Amúgy néz sorozatokat?

Nem nagyon szoktam, de amikor GYES-en voltam Ezel című török sorozatot követtem, amikor volt egy kis időm. Igazából nincs semmi időm másra. Viszont amikor kiderült, hogy játszhatok az HBO-s Társas Játékban, két nap alatt megnéztem az összes részt, alig bírtam abbahagyni.

És a szappan? Sok színházi színészek fenntartásai vannak a műfajjal.

Napi szinten nekem nem menne. Az ember persze soha nem mondja, hogy soha, pláne, hogy gyakran ki vagyunk szolgáltatva. De nem is akarok minősíteni másokat: az egy nagyon kemény munka. Nagyjából 20 perc van egy jelenetre, nagyon feszített ott a tempó! Ennek ellenére azt gondolom, hogy ott is lehet jónak lenni, jó alakítást nyújtani.

Ősszel mi lesz?

A Bárka Színházban januárban kezdek próbálni, szeptemberben pedig az Átriumban kezdünk egy darabot, amelyet Znamenák István rendez. Igenis, miniszterelnök úr a címe, egy BBC-sorozat adaptációja. Alföldi Róbert, Hevér Gábor, Némedi Árpád játszanak még benne. A gyerekekkel töltött otthonlét után most kezdek többet dolgozni, de próbálom az egyensúlyt tartani, hogy senki és semmi ne sérüljön.