Ötödére csökken az X-Faktor fődíja

simon cowell
Vágólapra másolva!
Az amerikai tehetségkutató eddig ötmillió dollárt fizetett a nyertesnek, de ez egyre csökken.
Vágólapra másolva!

Változások lesznek az amerikai X-Faktorban. Mint korábban megírtuk, Paulina Rubio és Kelly Rowland ülnek be Britney Spears, illetve L.A. Reid helyére, de az eddigi díjazás is változik. A show-ban ötmillió dolláros volt a fődíj, amellyel a leggazdagabban jutalmazott realityműsorrá lépett elő, de Simon Cowell producer szerint ez nem tartható. A produkció főnök szerint eddig túl sokat fizettek, ők szeretnék, ha a művészek művészek maradnának, így alaposan csökkentették a jutalmazást: egymillió dollár lesz a győztes jussa.

Forrás: AFP/Geisler-Fotopres/Dennis Van Tine/

A producer, aki egyben mentor is, arról filozofált még, hogy az X-Faktor olyan, mint egy vacsora. „Meghívsz embereket vacsorára, és néha valami vicces, szórakoztató este kerekedik, néha pedig nem olyanra sikeredik, ahogyan azt elképzelted” – vélekedett.

Az USA-ban legutóbb a Voice verte nézettségben a helyi X-Faktort, itthon épp fordítva volt: a TV2-es műsornál kétszer többen követték az RTL-es show-t. Utóbbi ősszel már a negyedik évadjával jön, itthon is voltak jelentősebb változások.