Az RTL Klub félálomban, bóbiskolva is nyert

Vágólapra másolva!
Míg ősszel-télen bő kétmillió nézőt vonz az X-Faktor, és nyeri sorra a heteket, a meleg nyárban elég ennek a fele is, hogy egy műsor az élen legyen: a nézettségi listát újfent az Éjjel-nappal Budapest vezeti. A pólódöntőt 612 ezren nézték, a fiatalabbaknál 20 százalékkal ment.
Vágólapra másolva!

13,1 százalékos eredménnyel az RTL Klub volt a legnézettebb tévé itthon, az év 31. hetében, megelőzve a 11,4-et elért TV2-t, a 9 százalékos M1-et, a 4-5 között szállító Coolt és Film+ csatornát. A Viasat3 2,5 százalékkal a hatodik lett a teljes lakosságban. Az Éjjel-nappal Budapestnek 1 millió 28 ezer néző is elég volt ahhoz, hogy a lista élén találja magát, ez kevesebb, mint a fele annak, amit egy X-Faktor hoz erősebb estéin. A Fókusz és a Szulejmán fért még a dobogóra, a hosszabb, korábban kezdődő Tények pedig negyedik lett, egyelőre bejött a TV2-nek az újítás.

A kereskedelmi célcsoportban 13,3 százalékkal nyert az RTL Klub, a TV2 9,7-et jegyzett. A fiatalabb nézőknél a Film+ és a Cool is népszerűbb volt, mint az M1. Ebben a korosztályban (18-49) az első hét helyen RTL-es műsor található, élen az Éjjel-nappal Budapesttel, a TV2 az első tízben csak a Tényekkel van jelen. A pólódöntő, amelyen Magyarország vízilabda-világbajnokságot nyert, 10. a listán, 20%-kal ment az M1-en.

Főműsoridőben az RTL-csoport csatornái 36 százalékot, a TV2-csoport tévéi 14 százalékot értek el. A közmédia összes csatornája együtt 11 százalékot hozott a 18-49-es kategóriában, este.

Nézettség, 2013, 31. hét Forrás: Nielsen

Minden műsor a legnézetteb adásával szerepel.