Nők a magyar hangok mögött: Zakariás Éva

Zakariás Éva, szinkronszínésznő
Vágólapra másolva!
Sorozatunkban egy kicsit más oldalról mutatjuk meg azokat a színésznőket, akiknek a hangját naponta hallhatjuk. A mikrofontól, a monitorok vibrálásától eltávolodva hívtuk el a szinkronszakma legszebbjeit egy sétára: másodjára Zakariás Éva jött velünk. Legalább ötven sorozatban hallottuk, most meg is néztük.
Vágólapra másolva!

A székesfehérvári Vörösmarty Színház első önálló társulatának alapító tagjai közé tartozik. Színművészeti tanulmányait a Gór-Nagy Mária Színitanodában folytatta, majd a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, végül két év szabadúszás után kötötte életét a fehérvári teátrumhoz. Pro Theatro, Civitatis, illetve Vörösmarty gyűrű-díjas.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A vörös hajú művésznő két kisgyerek édesanyjaként húszéves színészi pályát tudhat a háta mögött, azonban néhány esztendeje kizárólag mikrofon előtt hallható. A színház egyelőre távoli szerelem, bár kisebb szerepeket vállalt a most indult Hadart Színtársulatban.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hangban ő a Gyilkos hajsza anyukája, akinek elrabolják a kisfiát, a ragyogó Homeland mániás FBI ügynöke, a Dokik bolondos doktornője, a Városfejlesztési ügyosztály vezetőnője. Rengeteg reklámban hallható, köztük az egyik óvszergyártóéban is. Sokáig összekeverték barátnőjével, Liptai Claudiával.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Most úgy érzi mostanra megtalálta az egyensúlyt a külső és a belső között. Nem bánja, hogy nem a vékony modell kategóriába tartozik, elsősorban a férjének szeret megfelelni, akivel tíz esztendeje házasodtak össze.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

A város budai oldalán, forró nyári délután készültek a képek. A színésznő - bár elmondása szerint, nem igen vett részt hasonló munkában - szinte az első pillanattól kezdve jól érezte magát fotósunk előtt: az egyik pillanatban csábított, a következőben bolondozott, éppen úgy, mint egy vérbeli díva.

Sorozatunk első része itt található. A cikkért köszönet a magyarszinkron.hu-nak.