Igazi horror a zárt osztályon

American Horror Story
Vágólapra másolva!
Ma indul a Viasat6-on az Amerikai Horror Story második évadja: a műfaj híveinek kötelező darab.
Vágólapra másolva!

Ma, augusztus 30-án indul az Amerikai Horror Story: Zárt osztály a Viasat6-on, ez a széria második szezonja, de az előzmények ismerete nélkül is tökéletesen érthető, hiszen ennél a szériánál minden évad külön sztori, új helyszínen, új városban, új karakterekkel (több régi színésszel, akik viszont egészen új figurát visznek).

American Horror Story Forrás: Viasat6

Az első évadban egy szellemekkel teli házban találta magát a tengernyi borzalommal és fájdalommal szembesülő néző, aki egy idő után már komolyan nem tudta, hogy ki élő és ki kísértet a szereplők közül. A harmadik évad, amelyen épp most dolgoznak odaát, boszorkányokkal foglalkozik, a második pedig, amit a Viasat6 ad le, egy elmegyógyintézetbe visz, ahol kiderül, hogy nem csak az ápoltak pszichopaták, hanem a rájuk vigyázó doktor vagy az apácák egy része is.

Az American Horror Story: Asylum 1964-ben játszódik a Briarcliff zárt elmegyógyintézetben, a betegek, a rendet tartó apácák életével foglalkozik, számos időbeli visszatekintéssel. Azzal nyit, hogy egy újságírónő megy a rossz hírű intézménybe, leleplező cikket írni arról, milyen körülmények közt élnek ott benn emberi lények, majd benn tartják, begyógyszerezve, ágyhoz rögzítve, hogy ne szabadulhasson – és innentől jönnek csak a rémálmok. A második évad amellett, hogy roppant beteges és sötét, kiváló darab, tizenhét Emmy-jelölést kapott, Jessica Lange, James Cromwell, Zachary Quinto, Sarah Paulson és Lily Rabe alakítása külön kiemelendő.

Senki ne nézze egyedül, sötétben... mi szóltunk előre.