Nők a magyar hangok mögött: Zsigmond Tamara

Zsigmond Tamara, szinkronszínész, interjú
Vágólapra másolva!
Sorozatunkban egy kicsit más oldalról mutatjuk meg azokat a színésznőket, akiknek a hangját naponta hallhatjuk. A mikrofontól, a monitorok vibrálásától eltávolodva hívtuk el a szinkronszakma legszebbjeit egy sétára: Molnár Ilona, Zakariás Éva, Dögei Éva, majd Pikali Gerda jött velünk, most Zsigmond Tamara van soron.
Vágólapra másolva!

Ő adja Natalie Portman, Jennifer Morrison és még számtalan kiváló színésznő magyar hangját, ő volt Christina Applegate az Egy rém rendes családból, Chloe O'Brian, azaz Mary Lynn Rajskub a 24-ből. Számos mesében dolgozott (Szörny Rt., Én kicsi pónim, Született kémek, Kung Fu Panda), és több tucatnyi sorozatban hallható.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Dolgozott a Narancsvidék, a Buffy, a Csacska angyal, a Doktor House, a Jericho magyarításán, a Kés/Alatt-ban pedig ő szólaltatta meg Kimbert. Hallhatták a Melrose Place, a McLeod lányai, az MI-5 nézői, de a Vészhelyzet és a Tuti gimi magyar szinkronján is ügyködött.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Munkáját szereti, de elsősorban édesanyának tartja magát – mesélte az Origónak. Négyéves fia mellett egy húszéves nagyfiú is van a családban, férjével pedig, bár gyerekkoruk óta ismerik egymást, nyolc évvel ezelőtt házasodtak össze. Kisfia születése után három évet töltött otthon, ahol élvezte az anyaság minden örömét, miközben csak a számára fontos feladatokat vállalta el a stúdiókban. Nagyfia már felnőtt, aki most kezdi el önálló életét élni, de Zsigmond Tamara szerint továbbra is szoros a szülő-gyerek kapcsolat.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

A képek elkészülte után elárulta, hogy mint minden színésznő, ő is szereti, ha rá irányul a figyelem. Örül, hogy az olvasók kíváncsiak a hangok mögött lévő emberre is, de nem bánja, hogy nem ismerik fel lépten-nyomon az utcán. A család és a szinkronizálás mellett jelenleg nem vágyik semmilyen más nyilvános szereplésre.

Fotó: Hajdú D. András - Origo
Fotó: Hajdú D. András - Origo
Fotó: Hajdú D. András - Origo