A TV2 figyelmetlenségből keverte össze Debrecent és Nyíregyházát

Vágólapra másolva!
A rendőrség közleményére reagált a csatorna: a szombati Tényekben látott-hallott tévedést belátja, az esetet még vizsgálja. A TV2 szerint a rendőrségtől nem kaptak választ, a hatóság szerint ez azonban nem igaz.
Vágólapra másolva!

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának október 5-i közleménye szerint a TV2 2013. október 5-én 18 órától sugárzott Tények „Lövöldözés a piacon" című tudósítása egy állítólagos lövöldözés helyszíneként a debreceni piacot jelölte meg, miközben a riporter a nyíregyházi piacon forgatott.

„Az adásban valótlanul hangzott el, hogy a rendőrség nem adott választ a riporter kérdéseire. A valóság az, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tájékoztatta a Tények munkatársát arról, hogy a rendőrségre lövésről, lövöldözésről bejelentés nem érkezett. Mi több, a riportban megszólalók egyike sem értesítette a rendőrséget lövésről vagy lövésekről, egy vagy több mikrobuszról, sem semmilyen más olyan körülményről, ami a riportban elhangzott. A sajtószóvivő közölte a riporterrel, hogy a piacon egy táskalopási ügyben intézkedő nyíregyházi rendőröknek többen elmondták, hogy valóban hallottak egy nagy durranást, amiről kiderült, hogy egy petárda volt. A TV2 riportere a kapott tájékoztatást a sugárzott anyagban figyelmen kívül hagyta" – áll a szövegben.

Az Origo megkeresésére a TV2 azt közölte, hogy a Tények szombati riportjában három szemtanú nyilatkozott a lövöldözésről, mindannyian arccal és névvel beszéltek a történésekről. „Az adásban szintén a valóságnak megfelelően hangzott el, hogy a rendőrség nem adott választ a riporter kérdéseire. Egy félreértés miatt azonban valóban rosszul szerepelt a helységnév. Ma is foglalkozunk a témával és ismételten megkérdezzük a rendőrséget" – jelezte a csatorna.