Elhullott az X-Faktor első csapata

X-Faktor
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub show-jában eddig sem sok babér termett a csapatoknak: az idei évadban sem változott a trend, az MDC-t küldte haza három mentor. Eckert Anikó megúszta az első hetet.
Vágólapra másolva!

Sok ismételt, tegnapi jelenettel és a 2012-es győztes, Oláh Gergő új dalával indult az X-Faktor második élő adása: „érted élek, te vagy a föld és az ég, te vagy a kezdet és a vég" – bizonygatta elszántan, miközben fehér inges, hanyagul megkötött nyakkendős táncosok mozogtak a háttérben. Jóformán semmi nem történt, de máris reklám következett, és elsütötték ugyanazt, amit minden tévé minden show-jában eljátszik (legutóbb pénteken a TV2, a Sztárban sztár című show-ban), Lilu drámaian bejelentette, hogy alig három-négy voks van a lemaradók közt, azaz mindenki veszélyben van. Szavazatmaximalizálás, első lecke.

X-Faktor, mentorok Forrás: RTL Sajtóklub

Lilu megszolgálta a gázsiját, csodálatos, fantasztikus negyedik évadról lelkendezett, holott még csak egy előöntő ment le, úgyhogy elképzelni is nehéz, mit mond majd kilenc hét múlva. Az eredményhirdetésnél kiderült, hogy a szombaton gyengébb produkcióval előrukkoló Tóth Marci megúszta a kiesést, de az MDC és Eckert Anikó párbajozni kényszerült: ebben semmi meglepőt nem találhatott a néző, mert köztudott, hogy a csapatok nem túl esélyesek ebben a műsorban, és mivel főleg a női nézők szavaznak, a lányoknak is nagyon kell kapaszkodniuk (az RTL-en az összes nagy show-t férfi vagy fiúgyerek nyerte, öt Való Világ-ot, négy Csillag születik-et, három X-Faktor-t).

A fiúk alkotta együttes az I Don't Want to Miss a Thing-et adta elő, az Aerosmith dalát, Eckert Anikó mezítláb jött ki, nagy beleéléssel adott elő egy lassút. Szikora szerint a lány személyisége alternatív, a srácokban viszont hisz, persze a saját csapata mellett kardoskodott, akárcsak Alföldi Róbert, aki logikusan az énekesnőt tartotta volna benn. Tóth Gabi energiaszintekről értekezett, a lány mellett szavazott, Geszti pedig úgy látta, hogy Eckertben több az X-faktor, bármi is legyen az, úgyhogy a trió már pakolhat is. Megint csapat esett ki elsőként, akárcsak az első évadban.