Jár a díj a francia zombiknak

Vágólapra másolva!
A Les Revenants (The Returned) lett a legjobb drámai sorozat a nemzetközi Emmy-díjkiosztón.
Vágólapra másolva!

A televíziós Oscar-díjként is emlegetett Emmy-díj nemzetközi - vagyis az Egyesült Államokon kívüli produkciókat és művészeket jutalmazó - változatát a Nemzetközi Televíziós Akadémia osztja ki évente. Az idei, sorrendben 41. díjátadó ünnepség házigazdája John Oliver brit komikus volt, a kilenc kategória díjaiért 19 ország 36 televíziós alkotása versenyzett.

Idén Nagy-Britannia és Brazília vezette a jelölőlistát, fejenként hat-hat jelöléssel, utánuk Franciaország következett a sorban három jelöléssel. Dél-Korea, Mexikó, Németország és a Dél-afrikai Köztársaság két-két díjra volt esélyes, míg Angola és Uruguay most először szerepelnek a jelöltek között.

A legjobb küldföldi drámai sorozat a francia Revenants lett, amelyről mi is írtunk hosszabban. Sean Bean a legjobb színész díjaát kapta meg az In Accused után, Fernanda Montenegro pedig az In Sweet Mother-ben nyújtott emlékezeteset. A komédiák közt a brit Moone Boyt díjazták, a telenovelláknál a brazil TV Globo műsora, a Side by Side futott be. A nyertesek listája itt található.