Öt ok, amiért érdemes Homelandet nézni

Homeland
Vágólapra másolva!
Az első évad szenzációs volt, a második miatt sokan fanyalogtak – de legalább volt honnan zuhanni. Miért jobb a most futó harmadik, mint az előző? Vigyázat, cikkünk itt-ott spoilereket tartalmaz!
Vágólapra másolva!

A Homeland kémes drámák közt az első napjainkban, talán csak az Americans lohol a nyomában az állandó feszültségkeltéssel, de a terrorista-elhárítós szériák közt is az élmezőnyben van, pláne a 24 utáni űrben. A második évadra sokan fanyalogtak, holott nem volt az vállalhatatlan, csak a ragyogóan felépített első után tűnt haloványabbnak. Most felsorolunk öt okot, amiért megéri tovább követni a történetet (és az sem rettent vissza minket, hogy az RTL II-n negyedannyian nézték itthon, mint egy Dr. Csont-ismétlést).

Forrás: Showtime

1. Sikerült úgy komolyabb szerephez juttatni Brody kissé idegesítő lányát, hogy nem lóg ki nagyon az kémes-terroristás történetből, leköti a nézőt, ráadásul a fiatal Morgan Saylor jó színésszé nőtte ki magát. Korábban ő viszonylag súlytalan volt, egészen öngyilkossági kísérletéig. Ügyesen ábrázolják az összeomló, majd lassan magát összeszedő bakfist, aki megtagadja saját apját, családját, és odáig jut a nagy önértékelési válsága közepette, hogy előbb megszökik, majd hazatérve nevet vált, és végül el is költözik a családi lakból.

Forrás: Showtime

2. Saul magánéleti problémái nem nyúlnak bele túl hosszan a sztoriba: amikor már családi drámává kezdene alakulni az adott epizód, és megy a „se veled, se nélküled", akkor vált a kép, új és izgalmas helyszínen vagyunk - mondjuk épp Carrie-t kötik hazugságvizsgáló gépre szigorú arcú irániak.

3. Nincs hosszú Carrie-Brody szenvedés a harmadik évadban, hiszen a két karakter nem is találkozik (legalábbis a hetedik rész végéig), nem is kommunikál egymással, de közben azért egyiknek sem fordul kényelmesre, biztonságosra az élete.

4. Több a fordulat, az akció a harmadik évadban, mint a másodikban volt. Az elsőt azért szerettük, mert folyamatos bizonytalanságban tartotta a nézőt, aki egyszer hitt Brody bűnösségében, egy perccel később pedig már ártatlannak tartotta. Az első szezon mesteri feszültségkeltése most nem annyira jellemző (akkor volt, percekig nem történt semmi, egy szó sem hangzott el, a néző mégis tövig rágta körmét), nincs flashback sem, ugyanakkor tempósan zajlanak az események.

Forrás: Showtime

5. Carrie Mathison és Nicholas Brody párosára épült a sztori az elején, de szépen felnőtt hozzájuk Mandy Patinkin (Saul Berenson), akit persze már láttunk sokat, például a Gyilkos elmékben. A harmadik évadban Brody alig látható, viszont Rupert Friend egyre több szerepet kap, és remekül alakítja Peter Quinn karakterét. Nem mellesleg a nőknek is jut valami, mert elvileg ő a jó pasi a sorozat újabb részeiben.