Vágólapra másolva!
2014. január 25-én indul a hatrészes válogató az M1-en, amelynek győztese utazhat az Eurovíziós Dalversenyre. 
Vágólapra másolva!

Kétszáznál is több dal érkezett, a héten egy tízfős előzsűri szűri ezeket, majd a legjobbak A Dal hat adásában vetélkednek – derült ki a műsor keddi sajtóeseményén. A Dal 2014 januárjában indul, három válogató után lesz két elődöntő, majd egy döntő. A műsorvezetők Novodomszky Éva és Gundel Takács Gábor lesznek, a backstage-ből pedig Rátonyi Krisztina és Harsányi Levente jelentkeznek majd. Az MTVA december 11-én jelenti be, mely harminc szerzeményt engedi a műsorba.

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

A tavalyi nyertes, ByeAlex egyfajta digitális kommentátor is lesz, mint fogalmazott, szerinte a tévé számára szimpatikus volt, ahogy ő „csinálta a dolgait a neten", tetszett a tévés vezetőnek, ahogy kommunikál a követőivel. Csiszár Jenő harmadjára ül a műsor zsűrijében, de jelezte, hogy „baromi izgatott", és az előzsűrizés, a dalok első meghallgatása neki nagyobb élmény, mint a későbbi show. „Ez sokkal több, mint egy hatrészes műsor, ez nagy promóciós felület a magyar könnyűzenének" – magyarázta. Rúzsa Magdi is zsűritag, ő arról elmélkedett, hogy – zeneiparban érdekelt előadóként - nem könnyű ítélkezni mások felett, és igyekszik majd nem megbántani senkit.

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Kovács Kati a múltba révedt egy fél percre, megjegyezte, hogy az MTV már akkor táncdalfesztivált adott, amikor Egerben még csak pár családnak volt otthon tévékészüléke. „Ebben óriási erő és hatalom van, ezt mindenki figyelni fogja. Olyan rangja van, hogy nem lehet kimaradni belőle. Egyszer Szörényiék kihagyták, de egy évre rá már indultak, mert látták, mennyire fontos a tévé nyilvánossága" – mondta. Az énekesnő szerint a televízió és a popzene egymásra van utalva, egyik sem lehet meg a másik nélkül. „Igaz, hogy csak egy dal jut ki majd az Eurovízióra, de azt egy ország foglalkozik ezzel az eseménnyel" – vélte.

2013-ban ByeAlex képviselte az országot az európai dalversenyen, és a sok hosszúcombú, lobogó hajú, drámai előadást prezentáló, nagyhangú énekesnő közül annyira kitűnt szakállas, sapkás lényével, békés kis dalával, hogy tizedik lett – korábban éveken át nem sikerült ilyen jó helyezést elérni.