Geszti Péter mindenkit kizavart az öltözőből

x-faktor, Geszti Péter, interjú
Vágólapra másolva!
Az X-Faktor-nyertes Danics Dóra mentora az Origónak elmondta, hogy szakmailag meglepetés lett volna, ha nem az ő versenyzője nyer. Öt percet lehettek kettesben a finálé előtt, amúgy nagy volt a nyüzsgés, a show után pedig reggel hatig bulizott a stáb.
Vágólapra másolva!

Akár csapat is ünnepelhetett volna az X-Faktorban, mivel a Facebookon ötször akkora tábora volt a ByTheWaynek, mint Danics Dórának, ráadásul a történetük (kiesés, feltámadás, biztos menetelés) egyfajta tévés mese is volt, amely végén elvárja a néző a hepiendet. Geszti Péter is látta, hogy veszélyben van mentoráltja sima sikere. „Kereskedelmi tévés tapasztalataim szerint lehetett volna, hogy a ByTheWay nyer, hiszen ez egy népszerűségi verseny is. Azonban ha csak a szívére hallgat az ember, akkor könnyen elvihetik az érzelmei. Messze-messze Dóra volt a jobb énekes, de nem lehetett kiszámítani, hogy az emberek hogyan döntenek. Szakmai értelemben azonban semmiképp nem volt meglepő, hogy így alakult: Dóra valóban az utolsó műsorban volt a legbiztosabb, a ByTheWay meg nem" – mondta az Origónak.

Fotó: Mudra László - Origo

Geszti szerint a stúdióban nagyon sok fiatal, tinédzser lány gyűlt össze, nagy hangulatot csináltak, de ők azért nagyrészt a tinicsapatnak drukkoltak. „Ott nem lehetett érezni pontosan, hogy állunk. De a nézők otthonában, a tévé előtt ki kellett, hogy derüljön, amit én is éreztem, hogy Dórának sokkal egyértelműbb pillanatai voltak, és egyenletesebb teljesítményt nyújtott. De nyugodt nem voltam, mert tavaly is minden szempontból jobbnak tartottam Oláh Gergőt, mint vetélytársát, aztán kiderült, hogy csak kis különbséggel nyert" – emlékezett. Az RTL Klub az idei évad végén százalékos arányt nem mutatott, de a mentor abban bízott, hogy Danics végig párbaj nélkül ment, és ez stabil szavazói bázist jelenthetett.

A győztes elmondta, hogy rettentően izgult, de Geszti inkább két-három adással korábban érezte, hogy versenyzője nagyon fél valamitől. „Érdekes, nekem korábban volt vele kapcsolatban ilyen érzésem. Öt percet tudtam beszélni vele az utolsó adás előtt: mindenkit kizavartam az öltözőből, egy gyertya is égett, kicsit magába tudott fordulni. Jeleztem, hogy magabiztosságot kell sugároznia kifelé, akkor talán kicsit megnyugodott. Amikor mentünk kifelé, akkor biztos voltam benne, hogy jó lesz, bár lehet, hogy ő belülről még reszketett. Igazából szénné gyakoroltunk minden dalt, a végére már csak egy kis pszichológia maradt" - vélte.

Geszti és csapata Fotó: Mudra László - Origo

Geszti reggel hatra ért haza a stábnak szervezett buliból, úgyhogy tízkor bizonyára rettentően örült telefonunknak. „Mindenki táncolt, lazított. Nagyon nehéz volt az évad, hiszen vasárnap is volt műsor, rengeteg energiát kivett mindenkiből. Jó mulatság, férfimunka volt, de végül egy lány nyert!" – summázta az elmúlt hónapokat.

A vasárnap délutáni eseményekről itt, az esti show-ról itt olvashat.