Minden megváltozik a Homelandnél

Vágólapra másolva!
A harmadik évad záróepizódja után nyilvánvaló, hogy teljesen új fejezet kezdődik napjaink egyik legjobb ügynökös-terroristás drámai sorozatában. Cikkünk spoilereket tartalmaz. 
Vágólapra másolva!

Nézettségi rekorddal, 12 rettentően feszült perccel és romantikus-bánatos zárással búcsúzott az első évadban még nagyon ünnepelt, a másodikban pedig sokat szidott Homeland harmadik szezonja: eleve ez volt a legnézettebb évad, de még a premier nézettségénél is jobbat hozott a finálé. Az a szezonzáró, amely után egészen új sztorival folytatódik majd a sorozat, hiszen két karakter egészen új helyzetbe került, a harmadikat pedig likvidálták az írók.

Forrás: Showtime

Nagyon kevés olyan sorozat van, amely meg meri lépni, hogy a három főszereplőből egyet kinyírjon – hirtelen csak a Két pasi – meg egy kicsi jut eszünkbe, ahol a folyamatosan balhékba keveredő, a producerről lefitymálóan, pökhendien nyilatkozó Charlie Sheent ki merték tenni, Harper figuráját pedig a metró alá vetették. A Homeland vagy nem tudott kit kezdeni tovább Brody karakterével, vagy nem akart szappanoperát készíteni, holott megvolt ennek a veszélye: Carrie terhes az egykori tengerészgyalogos gyerekével, akinek közben rendezetlen ügyei vannak otthon, egy lánya, aki utálja, egy felesége, aki megveti.

Forrás: Showtime

Amikor megjelent, hogy a folytatásban sem Morena Baccarin, sem Morgan Saylor nem kap állandó szereplői státuszt a Homeland negyedik évadjában, akkor már lehetett sejteni, hogy Brody kevesebb szerepet kap a folytatásban – vagy épp semennyit. Előbbi már a harmadik szezonban sem volt jelen túl sokat, utóbbi valamivel többet: Baccarin Nicholas Brody feleségét, Saylor a lányát alakítja. Ettől függetlenül feltűnhetnek majd, de csak vendégszereplőként, ami persze gázsiban is érezhető visszalépés.

Forrás: Showtime

A derék amerikai katonából muzulmánná lett, majd újra keresztény hitre tért, előbb az iszlám fundamentalisták, majd az USA, végül megint Irán ellen harcoló, a CIA által bábfiguraként használt Brody már aligha tér vissza a látványos és nyilvános akasztás után – noha fikciós sorozatnál könnyen elképzelhető, hogy levették a kötélről és újjáélesztették a fulladásos halál után. A negyedik évadban azonban ne várjuk nagyon feltűnését, ráadásul mára most futó szezonban is sokkal hangsúlyosabb volt Carrie és Saul, úgyhogy várhatóan ők maradnak a középpontban. Peter Quinn karakterét szépen építgették a dramaturgok a harmadik évadban, elképzelhető, hogy ő kap komolyabb szerepet a folytatásban.

A 24 utáni éra egyik legjobb terroristás-ügynökös-kémes sorozatában - amely öt Golden Globe-ot és 28 más tévés díjat nyert - immár nem az a kérdés, hogy mely oldalhoz húz Brody, illetve lesz-e Carrie és közte rendes párkapcsolat (ez pont gyenge szál volt a Homelandben, mert nem nagyon véltünk felfedezni kémiát kettejük közt, bármilyen jó színészek is). Az új évad tehát egészen új sztorikat hoz: utazik-e Carrie Isztambulba? Mi lesz a babával, akinek érkezését az idegileg amúgy is labilis ügynöknő nem is nagyon várja? Visszatér-e Saul a CIA-hoz, kap-e ott fontos szerepet? 2014 őszéig kell várni a folytatásra, de Brody szenvedései nagy valószínűséggel véget értek.