Megdöbbentette a Family Guy főnökét a dühös reakció

Family Guy
Vágólapra másolva!
Seth MacFarlane, a sorozat kreátora szerint nem számoltak a rajongók fanatizmusával. 
Vágólapra másolva!

A Family Guy kreátora ismét beszélt a sok tévézőt felidegesítő vagy épp elszomorító húzásról: az Entertainment Weekly cikke szerint a producer-írót és a stábot is igencsak meglepte a heves reakció, amivel a nézők fogadták a család kutyájának, Briannek a halálát.

MacFarlane jelezte, tisztában van vele, hogy megkavarták egy kissé a helyzetet, de semmiképp nem számoltak a dühvel, haragos hívekkel. Brian miatt nem kell aggódniuk már a sorozat kedvelőinek, MacFarlane is nyugtatta őket. „Hogy újra megtennénk-e? Nem. Hiszen épp most tettük meg" – mondta.

Family Guy Forrás: FOX

Mint korábban is írtuk, Brian autóbalesetben elhunyt, a rajongók a szívükhöz kaptak, majd elemzések születtek arról, hogy a csökkenő nézettség miatt kellett likvidálni az egyik kedvenc karaktert. Végül hepiend lett a sztori vége, a december 15-i részben már szerepelt is, egy időgép azért kellett a megmentéséhez.

Volt már több ilyen húzás

A tévésorozatokban nem ritka az ilyen, hogy kinyírnak egy szereplőt, majd a nézői morgolódás, bojkottal való fenyegetés vagy más ok miatt visszahozzák. van, akit eleve dramaturgiai okból tesznek el láb alól, azzal a szándékkal, hogy később újra szerepeltessék, máskor csak a nézői nyomás miatt döntenek így. Jack Bauer is meghalt egy epizód végén, majd a következő heti részben visszahozták az életbe (és a sztori szerint egy órával később már rohangált, ordibált, lövöldözött), és Fox Muldert is kinyírta az X-akták a hetedik évad végén, hogy halottként hozza vissza a nyolcadikra. Ebben a két esetben egyértelmű, hogy nem a tévézők követelőzése hatott, hanem eleve eltervelt fordulatról volt szó.

Bobby Ewing és a Dallas esete közismert: a nyolcadik évad végén a karakter meghalt, a nézettség esni kezdett, a rajongók is követelték vissza a figurát, így a kilencedik szezon zárására a produkció visszahozta Patrick Duffyt – így az előző epizódok mind csak egy álom részei voltak.

Az itthon is igencsak kedvelt Szökés, a Prison Break Sara Tancredije (Sarah Wayne Callies) pedig még azt is túlélte, hogy lefejezték. Amikor a széria hívei már kezdtek megbarátkozni a gondolattal, hogy szegény Michael Scofield (Wentworth Miller) magára marad ebben a gonosz és embertelen világban, amikor pár résszel később kiderült, hogy a fej nem volt valódi, a doktornő pedig omolhatott szerelme karjaiba.