Listavezető lett az Éjjel-nappal Budapest

Nézettség, 2014. 3. hét, teljes lakosság
Vágólapra másolva!
A kereskedelmi célcsoportban az Éjjel-nappal Budapest vezeti a nézettségi listát, teljes lakosságban pedig második. A 18-49-es célcsoportban az RTL Klub nyert, a teljes lakosságban a TV2.
Vágólapra másolva!

Az X-Faktor biztosan nyerte az őszi heti nézettséget, a tehetségkutató negyedik évadjának vége óta a Barátok közt uralta a listákat. Az elmúlt héten azonban az Éjjel-nappal Budapest került a 18-49-es célcsoport preferenciáit tartalmazó lista élére, 554 ezer fiatalabb néző követte január 15-én, ezzel verte a Barátok köztöt, amely legjobb eredménye 502 ezer követő volt, egy nappal korábban. A listán egy Múmia-film következik (TV2), majd a Fókusz és a Taxi 4. jön a sorban (RTL Klub). A Való Világ nézettségéről itt olvashat.

18-49-ben az RTL Klub nyert, 0,5 százalékponttal verte a TV2-t, amely viszont január 1-je óta nem ebben a célcsoportban, hanem 18-59-ben kommunikál. „A 3. héten teljes napon a legtöbb néző a TV2-t választotta, a csatorna heti piaci részesedése elérte a 13,04%-ot, míg az RTL Klub átlagos heti közönségaránya 13% alatt maradt" – áll a friss közleményükben.

Nézettség, 2014. 3. hét, teljes lakosság Forrás: Nielsen

A teljes lakosságnál a TV2 13,9 százalékot ért el, az RTL Klub pedig 13-at, de utóbbi vigasztalódhat azzal, hogy a VV6 alaposan felhúzta az RTL II nézettségét. Az M1 7,55 százalékot ért el, a Cool és a Film+ pedig a Viasat3-at szorították hátrébb. A teljes lakosságnál már a Barátok közt nyert az Éjjel-nappal Budapest előtt, azaz előbbi idősebbeket érdekel. Harmadik lett a Tények, negyedik a Fókusz, ötödik a Híradó, és a Magánnyomozóknak is volt jobb estéjük, 974 ezer követővel.