Rekordot hozott a Discovery új sorozata

Klondike
Vágólapra másolva!
Soha ennyi férfinéző nem követte a csatornát: elrajtolt a Klondike, a Discovery első fikciós sorozata.
Vágólapra másolva!

Február 13-án indul nálunk a Discovery Channel első fikciós sorozata, a Klondike, mely az amerikai premiert követően jó kritikákat kapott. A 25 millió dolláros költségvetésű, valós történelmi alapokon nyugvó hatrészes sorozat az amerikai aranyláz történetét mutatja be. A Klondike executive producere Ridley Scott, a főbb szerepekben Richard Madden, Tim Roth, Sam Shepard és Abbie Cornish láthatók. Korábban itt írtunk róla.

Klondike Forrás: Discovery Channel

A Klondike amerikai premierje volt a Discovery Channel történetének eddigi legnézettebb műsora a hétfői főműsoridőben a teljes lakosság körében (3 millió 434 ezer néző), és ez egyben a csatorna legjobb hétfői főműsoridős eredménye a férfi nézők körében is (2,23-as rating, 18 év feletti férfiak).

Az arany témájához kötődő műsorok blokkja Magyarországon is jól megy, a 2013-ban az Aranyláz Alaszkában, az Aranyláz a Bering-tengeren és A dzsungel aranya sorozatokat tömörítő műsorfolyam a csatorna főműsoridős átlagánál 40%-kal jobb nézettséget értek el Magyarországon (Nielsen, 18-49 ABC).