A sorozatnézők 12 százaléka tölti le kedvenceit

retro tv régi
Orosz család otthon tévézik 1970-ben
Vágólapra másolva!
Tíz magyarból hét rendszeresen néz sorozatokat, egyharmaduk pedig minden nap követi kedvenc szériáját – derült ki egy kutatásából.
Vágólapra másolva!

A Kutatópont által megkérdezettek közel 70 százaléka követ valamilyen filmsorozatot: egyharmaduk (31%) naponta nézi ezeket, 39 százalékuk hetente többször, negyedük pedig hetente egyszer. Alig öt százalékuk havonta vagy annál ritkábban ül le kedvenc tévésorozata elé. A sorozatnézők több mint fele (56%) hazai televíziós csatornán nézi, 12 százaléka letölti, 12 százaléka pedig az interneten követi nyomon az epizódokat.

Forrás: AFP/RIA Novosti/Igor Vinogradov

A legtöbbek által nézett sorozat a Barátok közt, amelyet a válaszadók 13 százaléka kísér figyelemmel, második a Jóban-Rosszban (9%), míg harmadik helyre az amerikai NCIS került (8%). A Szulejmánt, a Dr. Csontot és a Trónok harcát is sokan említették.

A megkérdezettek ötöde a látottakat megvitatja barátaival, ismerőseivel, 13 százalékuk utána szokott nézni a sorozatot készítő stáb tagjainak, 9 százalékuk fórumokat, híreket olvas a filmsorozatokról, 3 százalékuk pedig még értékeli is őket különböző internetes oldalakon. A kutatás szerint tízből négyen eredeti nyelven nézik a sorozatokat. A rossz kritika nem risztja el a nézőt túlzottan: a válaszadók 14 százaléka mondta, hogy azért nem nézett meg egy filmet vagy sorozatot, mert alacsony értékelést kapott filmekkel foglalkozó cikkekben vagy oldalakon.

A kutatás 2014. március 19. és 25. között készült 1000 fő online megkérdezésével.