Máté Kriszta szellemes és bűbájos, Jáksó magán is nevet

Vágólapra másolva!
Ma este rajtol a Szombat esti láz. A felelős szerkesztő az Origónak elmondta, ki miért került be.
Vágólapra másolva!

Schiwert Takács László, a Szombat Esti Láz – A nagy félrelépés kreatív felelős szerkesztője szerint számos újdonságot hoz az idei évad: kiesők nem lesznek, telefonos szavazás csak az utolsó adásnál várható (a nézők választják meg a győztes párost), az adás pedig ezúttal nem élőben megy – kivéve a finálét. „Amiről még nem volt szó, hogy miért küzdenek hetente. A heti győztes páros megválaszthatja, mit szeretne táncolni a következő héten, ami némi előnyt jelent majd a számukra neki" – mondta az Origónak.

A zsűri összetételében ő nem lát meglepetést: „Csonka András jelenléte logikus, ő műsorvezető is volt, egy szériát pedig táncosként nyert meg. Keleti Andreának sem új a zsűri szerep, adta magát a helyzet, hogy egykori táncpartnerét ültessük mellé a zsűri székbe."

Az újságolvasó közönség inkább Jáksó László neve láttán hökkent meg, hiszen neki semmi köze a tánchoz, mégis ítéletet mond majd hetente. „Őt már nagyon szerettük volna táncolni látni a műsorban, de nem vállalkozott rá, egy korábbi lábműtét ebben megakadályozta. Humora közkedvelt, minden helyzetet ezzel kezel, és magán is tud nevetni, ha éppen úgy hozza a helyzet az kell. Jófajta ízt tud belevinni a show-ba civilként. Mivel nincs kiesés, és a végső győztes párost a nézők határozzák meg, így nincs sorsdöntő jelentősége annak, mit mond a zsűri. Ez egy szórakoztató műsor, ez egy játék, Jáksó pedig olyan hangulatot, humort visz bele, amit a nézők biztosan szeretnek majd" – vélekedett.

A felelős szerkesztő szerint az, hogy nem élőben megy a Szombat Esti Láz, semmivel nem jelent kevesebb munkát vagy izgalmat. „A váratlan eseményekre amúgy sem lehet felkészülni. Az idei évadot élőszerűen vesszük fel, azaz nem egész nap ülünk a stúdióban. Ezen a héten is csak egyszer kellett megállni, technikai malőr miatt. Az, hogy a felvétel korábban van, azt jelenti, hogy mindennel hamarabb kell elkészülni" – magyarázta.

Schiwert Takács László szerint itt nincs olyan versenyhelyzet, mint a tehetségkutatókban, a sztároknak ez inkább egy jó hangulatú kirándulás: „Nincs akkora tét és pénznyeremény sem, mint az X-Faktorban, amelyre mondhatjuk, hogy sorsfordító, karrierelindító műsor és 25 millió forint összértékű a főnyeremény. Itt mindenki sikeres és eredményes a maga területén, legyen az művészet vagy média. Célunk, hogy a versenyzők új oldalát megmutassuk: Máté Kriszta például szellemes, bűbájos és szeretetreméltó nő, de a hírműsorokban és a Forró nyomonban évekig a szigorú oldalát mutatta, így inkább csak csak ezt az arcát ismerhették a nézők".