Berki Krisztián már nem izgatja a tévézőt

Vágólapra másolva!
Országgyűlési választások ide vagy oda, a fiataloknál a Forma-1-es futam volt a legnézettebb a múlt héten, teljes lakosságban pedig a Barátok közt. Elrajtolt a Szombat esti láz, csökkent kissé a realityláz. 
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságnál a TV2 volt a legnézettebb csatorna az év 14. hetében, 13,88 százalékos eredménnyel, így megelőzte a 13,36 százalékos közönségarányon álló RTL Klubot. Az M1 8,2 százalékához kellett a Forma-1 és a választási műsor is.

A legtöbben a Barátok köztöt nézték, majd a Szombat esti láz, az Éjjel-nappal Budapest és a Tények végzett egymillió néző fölötti eredménnyel. A Forma-1-es futamot 953 ezren követték, az Édes élet viszont csak 9. lett a listán, 706 ezer tévézővel. A választási műsorokat az M1-en és a TV2-n egyaránt szűk félmillióan követték (átlagban), logikusan este hét után többen, este tizenegy tájban már jóval kevesebben.

A 18-49-es célcsoportban a fiatalosabb RTL Klub nyert, 13 százalékkal, a TV2 12,1-et ért el. A középmezőnyben, az ötven alatti felnőtteknél a Film+ verte az M1-et, amely viszont a Coolt és a Viasat3 utasította maga mögé.

Az ötven alatti felnőtt nézőknél a Forma-1 vezet, a fiatalabb nézők közel harmada választotta. A következő hat helyen RTL Klubos műsor található, majd jön a TV2 egy Indiana Jones-filmmel. A Szombat esti láz 19,2 százalékos közönségaránnyal debütált, amivel nyerte műsorsávját, de volt már ennél sokkal jobb is. A legnézettebb heti sorozat az RTL-é volt (Cobra 11), a TV2-n pedig a legnézettebb hírműsor futott (Tények).