Titokban választották ki az új Játék határok nélkül szereplőit

játék határok nélkül
Vágólapra másolva!
Főleg amatőr sportolókat keresett a Magyar Televízió és egy cég a felvételekhez. A Játék határok nélkül Magyarországon éled fel, május közepén már forgatnak.
Vágólapra másolva!

Mint korábban médiaipari forrásból megírtuk, az MTVA az egykor kedvelt Játék határok nélkül feltámasztásán ügyködik. A közmédia kérdésünkre pár hete előbb kitérő választ adott, majd legutóbb semmilyet, de a Facebookon is felbukkanó regisztrációs lap és felhívás szerint a felvétel 2014. május 13. és 20. közt lesz egy nagy díszletben. Már bőszen válogatnak a sportosabb jelentkezők között, hogy összeálljon egy győzelem esélyével induló magyar csapat.

Játék határok nélkül Forrás: MTVA

Az MTVA megbízásából a NuMuvee Hungary tart válogatókat. A cégnél megkeresésünkre előbb semmit nem mondtak a műsorról, valószínűleg hírzárlat van (hogy az MTVA majd nagyszabású sajtótájékoztatón jöjjön elő vele), de visszahívást ígértek. A válasz végül írásban érkezett: "Cégünk, a NuMuvee Hungary Kft. valóban dolgozik olyan projekten, amely a Magyarországon 1993–1999 között nagy sikerrel közvetített Játék határok nélkül című műsor formátumán alapul. A projekt megvalósulását négyéves előkészítő munka előzte meg, ennek során sikerült Magyarországra csábítani a produkciót. Jelenleg az MTVA-val folynak tárgyalások a műsor átvételéről."

A neten fellelhető felhívás alapján játékos kedvű sportolókat, extrém sportolókat, csapatjátékosokat kerestek, olyanokat, akik szívesen képviselnék Magyarországot. A jelentkezés feltétele volt a betöltött 18. életév, az orvosilag is megerősített, jó egészségi állapot, a sportos életmód.

Úgy tudjuk, hogy április 17-én volt az utolsó válogató, ahol csapatversenyeken kellett bizonyítani. A folytatásban vegyes játékokra lehet számítani, mint korábban is, de mindegyikben közös, hogy gyorsaságot, jó erőnlétet és humort is kívánnak majd, és a sérülésveszéllyel is számolni kell, erre fel is hívta a figyelmet a castingoló cég.

2014. május 13. és 20. között veszik majd fel az adásokat, éjszaka zajlanak majd a felvételek, este 8-tól hajnali 6-ig. A nyolc napból két, maximum három napon kell jelen lenniük a bekerült csapattagoknak, a válogatót szervező cég ebben rugalmasságot ígért.

Hogy mikor kerül a műsor képernyőre, az még kérdéses, mindenesetre a kilencvenes évekhez képest hamarabb kiszűrődhet a győztes ország neve (például a Twitteren, a Facebookon), így nem érdeke senkinek hónapokig dobozban tartani a felvételeket.

A magyarok jók voltak benne

A műsor kimondott célja volt, hogy összehozza Európa polgárait. A nemzetközi vetélkedősorozathoz 1993-ban csatlakoztunk, de 1999-ben megszűnt, a háttérben valószínűleg az állt, hogy a nemzetközi játék egyre nagyobb költséget rótt a versenyzőkre és a közvetítő tévékre is (akárcsak az Eurovízió).

2007-ben a European Broadcasting Union visszahozta volna a műsort Belgium, Horvátország, Spanyolország, Görögország, Hollandia, Portugália és Szlovénia részvételével, ez azonban szintén pénzügyi okok miatt nem valósult meg. 2009-ben aztán magyar részről indult egy petíció a játék felélesztéséről, de eredménytelenül. A TV2 egy hasonló műsort fejlesztett, az Ezek megőrültek című vetélkedő feladatai hasonlítottak a Jeux Sans Frontières-ben látottakhoz, csak a városokat képviselő civilek helyett celebek csúszkáltak ide-oda a színes díszletben. A TV2-es gameshow első menete, amelyet a szabadban vettek fel, kifejezetten jó nézettséget hozott, de a fedett stúdióban rögzített ráadás már nem hozta izgalomba a tévézőket.

Az eredeti vetélkedőt a magyarok mindig komolyan vették, kifejezetten jól teljesítettek a csapatok, hét versenyből hármat megnyertek. A műsorról nemrég itt írtunk hosszabban.