Jön az idegbeteg Charlie Sheen és a kalózkodó John Malkovich

2014.05.01. 10:41

Megérkezik Magyarországra Charlie Sheen új sorozata, melyben a színész egy dühkezelési kurzus vezetőjét játssza, de hazug csajokkal, tini szuperhősökkel és kiválasztottakkal is találkozhatunk a májusi sorozatkínálatban, a tengerentúlon pedig John Malkovich is megkezdi a kalózkodást. Milyen szériákra érdemes figyelni a tévében májusban? 

Nyugi Charlie! (május 5., RTL II)

Miután kirúgták a Két pasi - meg egy kicsi-ből, Charlie Sheen a magyarul Nyugi Charlie! címet kapott Anger Management-ben kapott szerepet. A széria a Ki nevel a végén? című, 2003-as vígjáték alapján készült, melyben eredetileg Jack Nicholson és Adam Sandler játszott: Sheen az előbbi karakterét viszi tovább, vagyis egy dühkezelési kurzus vezetőjét alakítja, akinek magának is segítségre lenne szüksége.

Charlie SheenForrás: FX

A kiválasztottak (május 9., Viasat6)

A kiválasztottak címmel érkezik a Viasat6-ra a CW viszonylag friss (tavaly októberben indult) sorozata, amelyben tini szuperhősök mutatkoznak be. A történet szerint az emberi DNS mutációjával az emberiségen belül egy új faj jött létre, amely képessé vált a telepátiára, a telekinézisre és a teleportálásra - egy titkos szervezet azonban mindenáron el akarja pusztítani őket. A főszerepet Robbie Amell játssza, akit 2014 nagy ígéretei között listáztunk tavaly év végén.

A kiválasztottakForrás: CW

Ravenswood, az elátkozott város (május 10., Viasat3)

Érdekes módon Magyarországra hamarabb - és másik csatornára - érkezik a Hazug csajok társasága spin-offja, mint maga az alapsorozat. Az összesen tíz epizódot megért Ravenswood, az elátkozott város a Hazug csajok társasága halloweeni epizódjából nőtte ki magát, ennek megfelelően misztikus, természetfeletti elemekkel spékelték meg a készítők: öt fiatalról szól, akiket összeköt egy, a városukat generációk óta sújtó átok.

Ravenswood, az elátkozott városForrás: ABC Family

Hazug csajok társasága (május 15., RTL II)

Eredetileg januárra ígérték, de végül csak május 15-én érkezik az RTL II-re a Pretty Little Liars, vagyis a Ravenswood-dal kapcsolatban emlegetett Hazug csajok társasága. Egy évad után törölt spin-offjával ellentétben még mindig igen népszerű az ABC Familyn, idén nyáron már az ötödik évadját kezdi. A történet középpontjában négy lány áll, akiknek társasága szétesik azután, hogy ötödik barátnőjük eltűnik.

Hazug csajok társaságaForrás: ABC Family

Penny Dreadful (május 11., Showtime)

Eközben az Egyesült Államokban is akad egy-két ígéretes premier: május 11-én a provokatív sorozatiról ismert Showtime-on debütál a Penny Dreadful című horrorsorozat, amelyben különféle rémtörténetekből ismert figurák - doktor Frankenstein, Drakula vagy éppen Dorian Gray - élnek együtt a viktoriánus Londonban. A sorozat alkotója John Logan (többek között a Gladiátor és a Skyfall írója), de producerként az Amerikai szépség-ért Oscarral jutalmazott Sam Mendes is benne van.

Penny DreadfulForrás: Showtime

Crossbones (május 30., NBC)

John Malkovich miatt az év egyik legjobban várt sorozata, amelyben a kétszeres Oscar-jelölt színész a hírhedt kalózvezért, Feketeszakállat játssza - aki a Bahamákon létrehozza a törvényen kívüliek államát. Az önállósodási törekvéseket nem mindenki nézi jó szemmel, így Feketeszakáll megölésére egy bérgyilkos indul, aki azonban egyre nehezebbnek véli a küldetést. A sorozat készítője a Luther-t is jegyző Neil Cross.

John Malkovich mint FeketeszakállForrás: NBC