Mely sorozatoktól búcsúzunk végleg?

Nikita
Vágólapra másolva!
Pörög az amerikai tévéipar, naponta érkeznek hírek elkaszált sorozatokról, friss, most készülő drámákról, komédiákról. Mely szériák helyett keressünk új kedvencet?
Vágólapra másolva!

Felpörgött az amerikai tévés piac, naponta érkeznek hírek új, megrendelt sorozatokról és megszüntetett korábbiakról. Mivel a magyar átlagnéző jó pár hónapos, éves késéssel nézi az epizódokat, sokszor nem is sorrendben, lehet, hogy csak 2015 végén veszi majd észre, hogy hoppá, elfogytak az epizódok – de egyre többen próbálják tartani a tempót az amerikai sugárzással. Összefoglaljuk, jelen állás szerint mely szériáktól kell búcsút vennünk.

Nikita

Nem csak a Nikita és az Így jártam anyátokkal az évad két búcsúzója, számos sorozat stábja széled szét a napokban, vagy hagyott fel a közös munkával egy ideje. Három nappal ezelőtt lett hivatalos, hogy a Rake, az Enlisted, a Dads és Surviving Jack nem éli meg a 2014-2015-ös tévés évadot, mert a Fox leállításuk mellett döntött.

Csütörtökre is maradt pár könnycsepp és örömsikoly, a CW vezérkara elkaszálta két évad után a Szex és New York előzménysorozatának számító Carrie naplóját, illetve a nemrég indult Tomorrow People című sorozatot is. Újabb évadot kapott viszont a Hart of Dixie, a Beauty and the Beast és a The 100, azaz jó híreket is hallhattak a fiatalos csatorna kedvelői.

A Carrie naplójában AnnaSophia Robb vitte Sarah Jessica Parker karakterét, persze fiatalabb kiadásban. A második évad januárban 910 ezer tévézővel búcsúzott, 0.4-es ratinggel, ami elég halovány, így a megszüntetése nem nagy meglepetés.

Carrie naplója

A tévés évad során korábban már döntöttek jó pár sorozat sorsáról, alább azok listája, amelyeket nem látunk már jövőre: Back In The Game, Killer Women, Lucky 7, Mind Games, Mixology, Once Upon A Time in Wonderland, Trophy Wife, How I Met Your Mother, We Are Men, Nikita, Star-Crossed, The Carrie Diaries, The Tomorrow People, Almost Human, Dads, Enlisted, Raising Hope, Rake, Surviving Jack, Ironside, Sean Saves The World, The Michael J. Fox Show, Welcome To The Family. Az összeállítás azonban nem teljes, és csak a nagyobb tévék produkciót listázza, a kábeltévék okozhatnak még meglepetéseket.

A legtöbb befejezett széria a stábja ugyanakkor számíthatott szomorú végre, főleg az újaknak lehetett félnivalójuk. Tudnivaló, hogy az országos újoncok egyharmada éli csak meg a második évadot az USA-ban, azaz három új sorozatból kettő egy éven belül elbukik. Az egyik legsötétebb szezon ebből a szempontból a 2010-2011-es volt, amikor 56 új sorozatból csak 13 élte túl az egyéves szülinapját (23%), egy évvel korábban viszont 42%-os volt a túlélési mutató.

Friss: kaszát kapott az itthon is vetített Revolution, a Believe, és a Community is.