Mit adott nekünk a Való Világ 6?

VV6 Aurelio
Vágólapra másolva!
A vasárnap véget ért Való Világ a fiatalítást tűzte a zászlajára, de mintha inkább a nyugdíjasok felé sikerült volna nyitnia. A műsor minden eddiginél több szexet és agressziót kínált, de ötletek és dörzsölt játékosok híján mégis unalomba fulladt. Miben volt más a Való Világ 6, mint az előző öt játék?
Vágólapra másolva!

A legfiatalabb

Az egyik legszembetűnőbb változás a korábbi Való Világokhoz képest a villalakók fiatal életkora volt. A szereplők közül mindenki a húszas évei elején jár, kivéve a 29 éves Dávidot és a 41 éves Lacit, akik gyorsan ki is estek, a sokszor csak faternak hívott Lacit a sok főzés és takarítás ellenére elsőként zavarták ki párbajozni a játékosok.

Forrás: RTL Klub

A fiatalítás szándéka egyértelmű volt a készítők részéről, de talán nem vették kellőképpen figyelembe, hogy a korábbi szériákban főleg a harmincon túli, taktikázásban és konspirációban erős játékosok vitték a vállukon a műsort, elég csak a korábbi nyertes Attilára, a vele együtt lakó Péterre, vagy Alekoszra és Olivérre gondolni. A VV6-ban egyedül az alig 24 éves Viki mutatott bármit is abból, hogy képes kívülről nézni és átlátni a játékot, ő annyira jól manipulálta a társait, hogy a folyamatos áskálódása ellenére egész játék alatt mindössze egyetlenegy jelet kapott. A többiek nyomát sem mutatták ravaszságnak vagy egy kicsit is összetettebb gondolkodásnak, így gyorsan ellaposodott a műsor.

Bár a fiatalabb szereplőkkel vélhetően a fiatalabb nézőket célozták meg a műsor készítői, furcsa mód mégis mintha inkább az idősebb korosztályt sikerült volna megszólítaniuk. A Való Világ kísérőműsorába, a BeleValóba is zömmel a nagyszülők generációjából jelentkeztek be, hogy elmondják véleményüket a villában zajló eseményekről, szegény Bécinek sokszor még a megszólítás is gondot okozott – „szia, csókolom, jó estét” –, nem beszélve arról, amikor egy néni azért fakadt ki a műsorban, mert okostelefon híján ők ki vannak rekesztve a szavazásból. A párbajok közben is feltűnően nagy volt a nyugdíjasok aránya a villa bejáratánál csápoló rajongók között.

A Való Világ győztese, Aurélió Forrás: RTL2

A leggátlástalanabb

A Való Világ mindig is a támadások céltáblája volt az alpárisága miatt, de gátlástalanságban kétségkívül ez az évad vitte a prímet, és már az elején kiverte a biztosítékot az állítása szerint 500 férfit maga mögött tudó, mindenkinek felajánlkozó Charlotte-tal vagy a nemi szervét a lányok arca előtt pörgető (helikopterező) Aurélióval. Korábban is szexeltek a Való Világokban, az idén azonban három pár sem csinált gondot ebből, Aurelió nemi szerve pedig a műsor állandó témájává vált, egy idő után a műsorvezetők is mint önálló entitásról társalogtak róla.

Ne feledkezzünk meg Ádámról sem, aki beköltözése után nyomban meztelenre vetkőzött, és sorban kikérdezte a lányokat, ki lenne hajlandó lefeküdni vele, vagy legalább egy kis „fújatás” szóba jöhet-e. Ott volt aztán még Gyúrós Józsi is, aki már a bemutatkozó filmjében kifejtette, hogy amint lehetőség nyílik rá, "ráraboltatok a harcsámra", más kérdés, hogy a műsorban már csak a barátnője után epekedett, amíg bánatában fel nem adta a játékot. Mindez egy idő után egysíkúvá vált, hosszú távon sokkal szórakoztatóbb volt, amikor Alekosz hiába ostromolta a nőket a villában.

A legbrutálisabb

A Való Világ 6 vonultatta fel a legtöbb agresszív jelenetet is a műsor történetében. Korábban azért zárták ki a VV 4 játékosát, Zsuzsit, mert hozzávágott egy narancsot az őt direkt cukkoló Olivérhez, most ugyanez a büntetés sújtotta Simont, miután megtépte Viki felsőjét. A játékosok többször az ellenlábasuk valamelyik kedves tárgyán töltötték ki a dühüket, és nem volt túl bizalomgerjesztő látvány az sem, amikor Krisztián részegen egy tízcentis konyhakéssel mászkált a többiek között. Ennek a szériának köszönhetjük az eddigi legdurvább, kifejezetten megrázó jelenetet is, amikor Krisztián és Iza egymás arcába köpködött, és úgy kellett lefogni mindkettőjüket. Érdemes lenne megfontolni, hogy a következő részben a verekedéshez hasonlóan tiltólistára tegyék a köpést is, ami semmivel sem tűnik kevésbé súlyos inzultusnak, mint a másik ruhájának megráncigálása. A köpködős jelenet után meg is kérdeztük erről a műsor sajtósát, de választ nem kaptunk.

A legötlettelenebb

Az idén kevesebb pénz jutott a műsorra, ezért maradtak el a beszavazóshow-k, és valószínűleg ennek tudható be, hogy külső programokkal is alig színesítették a villalakók életét. Míg a Való Világ 4-ben Gigit és Jerzyt még egy rózsaszirmokkal telehintett szállodai lakosztályba szállították, csak hogy végre egymáséi lehessenek, addig Zsolttal és Dorkával már nem voltak ilyen nagylelkűek a készítők, pedig állításuk szerint őket is a kamerák akadályozták meg abban, hogy szerelmük beteljesedjen. Arénáról, bokszgáláról vagy hasonló extra műsorszámokról szó sem volt ezúttal, ettől persze még ki lehetett volna találni izgalmas feladatokat, de a szerkesztők mintha teljesen kifogytak volna az új ötletekből. Most is volt iskolahét, éneklős hét, vacsorafőzős hét, de ezeket már mind láttuk korábban, egyedül a babázós hét volt újdonság, ami az egész műsor talán legviccesebb jeleneteit szolgáltatta. A benti, kisebb feladatok is meglehetősen egysíkúak alakultak: állj ki a táblához, és mondd el, hogy szerinted ki nyeri meg a játékot, vagy beszélj arról, hogy szerinted kit kéne kihívnia az aktuális kihívottnak – és ezek különböző variációi a végtelenségig.