Nézettségi rekordokat dönt a foci-vb

nyitómeccs, focivébé
SAO PAULO, BRAZIL - JUNE 12: Brazil fans cheer before the 2014 FIFA World Cup Brazil Group A match between Brazil and Croatia at Arena de Sao Paulo on June 12, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Adam Pretty/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Több országban nézettségi csúcsokat hoz a vébé.
Vágólapra másolva!

A 2014-es brazíliai futball világbajnokság számos rekordot megdöntött – közölte a FIFA. Az USA-ban és Ausztráliában is milliók követik a meccseket, noha ezen országokban más sportágak népszerűbbek. Az Egyesül Államok-Ghána mérkőzést 11,1 millióan nézték az ESPN csatornán, vébémeccset ilyen sokan még nem követtek ott.

A brazil TV Globo esetében is magas számokat regisztráltak, a nyitómeccset, a brazil-horvát találkozót közel 43 millióan követték élőben, ezzel az év legnézettebb sporteseménye lett a csatornánál. Az Olaszország-Anglia csoportmeccs is jelentősebb izgalmat váltott ki, a késői időpont ellenére 14,2 millióan figyelték a BBC1 tévén, 12,8 millióan a RAI 1-es csatornán, mindkét tévétársaságnál ez 2014-es rekord.

Brazil drukkerek a horvátok elleni meccsen Forrás: Europress/Getty Images/Adam Pretty

A német ARD-n 26,4 millióan időztek a Németország-Portugália meccs alatt, az országban 2014-ben nem volt ennél nézettebb sportesemény. Japánban is népszerű a futball, válogatottjuk Elefántcsontpart elleni meccsét bő 34 millióan figyelték az NHK csatornán.

A magyar számokkal hétfő délután jövünk.