Számos énekest húz elő a fal mögül a Rising Star

Rising Star
Vágólapra másolva!
A TV2-n ősszel indul, az Egyesült Államokban múlt hétvégén debütált az amúgy izaeli formátumot követő Rising Star, amelynek már első adására is összegyűlt pár erős hang, tíz jelentkezőből hat továbbjutott. Megmutatunk pár videót, amiből az is kiderül, hogy nagyjából milyen lesz az újító szándékú műsor.
Vágólapra másolva!

Mint arról beszámoltunk, a Rising Star az Egyesült Államokban nem rajtolt túl fényesen, de ettől még simán elképzelhető, hogy a magyaroknak be fog jönni: itthon például az X-Faktor is jól megy, a tengerentúlon viszont már a harmadik évad után elkaszálták. A Rising Star azzal próbálja újjáéleszteni az énekes tehetségkutatók iránti megkopott érdeklődést, hogy gyakorlatilag a nézőkre bízza a döntést, akik egy ingyenes telefonos applikáció segítségével, élőben szavazhatnak a versenyzők továbbjutására.

A versenyzők egészen addig egy fal mögött énekelnek, amíg az igenek száma el nem éri a hetven százalékot - ezután gördül csak fel a függöny, és kerülnek a zsűri elé. Igaz, a falnak olyan szempontból nincs túl sok értelme, hogy a zsűri egy kivetítőn a "takarásban" is látja a versenyzőt, sőt még szavazhat is, minden szavazattal hét százalékkal dobva az eredményen.

Rising Star Forrás: TV2

A június 22-i, első adásban két tizenhat éves versenyző érte el a legjobb eredményt: a floridai Macy Kate a keleti parton 93, a nyugatin pedig 91 százalékot kapott, a New York-i Jesse Kinch pedig mindkettőn 92 százalékkal jutott tovább. (Az eredményeket az időeltolódás miatt számolják külön, hiszen az "élő" adást bizonyos államok esetében csúsztatva adják le - ettől függetlenül a nézők ugyanúgy a produkciók alatt szavaznak, voksaikat azonban csak később számítják be.)

Macy Kate a Me and My Broken Heart című számmal készült, de egyáltalán nem távozott összetört szívvel, Jesse Kinch pedig Screamin' Jay Hawkins klasszikusát, az I Put a Spell on You-t adta elő, hihetetlen energiával és lazasággal:


Mivel a nézők megfogására kevés idő van, érdemesebb talán valami energikus dallal próbálkozni, ahogyan a fenti két énekes is tette. A huszonegy éves brooklyni nő, Lisa Punch egy lassan beinduló számmal (How Will I Know) állt színpadra, ennek megfelelően a szavazatok is viszonylag lassan kúsztak hetven százalék fölé.


A tizenhat éves Maneepat Molloy - aki a családjával Bangkokból költözött Los Angelesbe - Andrea Bocelli lassú számát, a Con Te Partiro-t énekelte (amely ráadásul félig olaszul is van), a továbbjutók közül ő kapta a legkevesebb szavazatot, rá még az egyik zsűritag, Ludacris is nemmel voksolt, mondván, nincs színpadi kiállása.


Persze nem minden a dalválasztás: a tizennyolc éves Daniel és a huszonöt éves Olivia hiába indult a pörgős, countrys Counting Stars-zal, az egész versenyben ők kapták a legkevesebb szavazatot, a keleti parton csupán 6 százalékot, a nyugatin 17-et - pedig azért, valljuk be, találkoztunk már rosszabb produkcióval is tévés tehetségkutatóban: